Ретинол, мило та ще 5 прийомів, щоб уповільнити старіння шкіри

0
Ретинол, мило та ще 5 прийомів, щоб уповільнити старіння шкіри
Ретинол, мило та ще 5 прийомів, щоб уповільнити старіння шкіри
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хороша шкіра протягом усього життя аж ніяк не питання генів і навіть не завжди екології. Наша робота над власною зовнішністю та здоров’ям – ось головні умови. Розповідаємо, як знизити ризик виникнення ранніх зморшок та тьмяного кольору обличчя.

Вмиваєтесь ретельно і регулярно

Очищення – найважливіший етап у процесі догляду за особою. Не дарма в азіатських країнах, де за статисткою жінки виглядають молодшими набагато довше, ніж європейки, так багато уваги приділяється цьому ритуалу. Очищення – це не тільки зняття макіяжу, але й порятунок від ороговілих клітин, поту та забруднень іншого характеру. Для кожної з цих проблем потрібний свій інструмент вирішення. Так, макіяж з очей допоможуть зняти спеціальні лосьйони, які не підійдуть для позбавлення від забруднень, викликаних неправильною роботою сальних залоз. Також варто пам’ятати, що різні типи шкіри потребують різних засобів, що очищають, які одночасно будуть ефективно очищати шкіру і не нашкодять їй своїм агресивним складом. Пам’ятайте про це, коли наступного разу вибиратимете новий тюбик у колекцію.

Не нехтуйте ретинолом

Традиційно ретинол, вітамін А, використовували для боротьби з акне, але згодом стало зрозуміло, що крім запобігання запаленням і загоєнню шкіри, він сприяє розгладжуванню шкіри і підвищенню її пружності. Простіше кажучи, ретинол продовжує молодість клітин шкіри, а також має накопичувальний ефект, тобто працює за принципом філерів, поступово заповнюючи зморшки, що виникають. Вибирати засоби з вітаміном А також краще за допомогою косметолога, який допоможе визначитися із концентрацією та способом доставки вітаміну в шкіру. Не зайвим буде знати, що препарати з ретинолом можна починати використовувати хоч у підлітковому віці, але знову ж таки виключно після консультації з фахівцем. Як профілактика вікових змін такі препарати достатньо наносити на шкіру двічі на тиждень.

Використовуйте сироватки

Сироватки – це препарати з високим відсотком вмісту біологічно активних інгредієнтів, здатних проникати через роговий шар шкіри та працювати на клітинному рівні. Такі концентрати мають виражену дію і допомагають вирішувати суто конкретні проблеми, що одночасно і плюс, і певною мірою мінус. Явна перевага сироваток — їхня можливість глибоко впливати на осередок проблеми та досить швидко її вирішувати. До того ж сироватки зазвичай посилюють дію інших засобів догляду, вони можуть також запобігати появі нових прогнозованих проблем зі шкірою, а також принагідно вирішувати «бонусні» питання. З недоліків – необхідність консультації з дермато-косметологом, який допоможе вибрати правильний серум. Самодіяльність з концентратами може призвести до виникнення нових ускладнень.

Глибоко очищайте пори

Щоденне використання пінок, масел, лосьйонів та різних мил – це must, але на цьому процес усунення шкірних забруднень не закінчується. Раз на тиждень необхідно проводити глибоке очищення пір з метою позбавити їх від закупорки, а вас від чорних точок та запалень, що прискорюють процес в’янення шкіри. Для цього відмінно підійдуть маски, скраби, губки, електричні щітки та інші аксесуари, спрямовані на глибоку та старанну роботу.

Завжди користуйтесь засобами із SPF-фільтрами

Навіть якщо на вулиці свинцеві хмари, а сонце ви востаннє бачили 6 місяців тому, ультрафіолету це не заважає згубно впливати на вашу шкіру. Шкідливі промені без проблем минають хмари і ваші креми без захисту. Як наслідок – фотостаріння шкіри та перші зморшки вже в юні двадцять.

Нормалізуйте свою дієту

Звичайно ж, ви знаєте про шкоду жирного, солоного, солодкого та іншого дуже смачного, але неймовірно шкідливого. Проте чи ви повною мірою оцінюєте масштаб тих поразок, які на вас чекають у майбутньому без належної турботи про своє харчування? Їжа забезпечує наші клітини поживними речовинами, необхідними для коректного функціонування всіх органів. Якщо у ваш раціон містит велику кількість неправильної їжі, ви позбавляєте себе багатьох необхідних елементів. Так антиоксиданти, які присутні у свіжих овочах та фруктах, допомагають боротися з вільними радикалами, жирні кислоти, які можна знайти в рибі, необхідні для сяйва та молодості шкіри, так що нехтуючи подібними продуктами, ви підкладаєте ложку дьогтю у свою бочку молодості.

Займайтеся спортом

Аеробні вправи хороші не тільки для надання тонусу м’язам та спалювання жирів, вони також чудово працюють на підтримку здоров’я шкіри. Нагадаємо, що за такого виду фізичного навантаження основним джерелом для м’язової діяльності виступає кисень, яким активно насичується наш організм, у тому числі й шкіра, під час тренування. Нестача кисню призводить до порушення структури клітин і швидкого розвитку ознак старіння, так що хоча б 30 хвилин на біговій доріжці, а краще на свіжомк повітрі – це не тільки мінус в сантиметрах у талії, але ще й невеликий похід до косметолога. Плюс варто пам’ятати, що при інтенсивному фізичному навантаженні відбувається активне потовиділення, при якому з організму виходять токсини.

попередня статтяЯк краще зберігати волоські горіхи, щоб не зіпсувалися
наступна статтяЧим посипати макарони замість класичного сиру: альтернативний продукт зробить страву смачнішою та кориснішою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я