Червона, чорна або щуча: яка ікра найкорисніша

1
Червона, чорна або щуча: яка ікра найкорисніша
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Новий рік вже на порозі, а це значить святкові столи будуть ломитися від найрізноманітніших страв. Новорічні свята неможливо уявити без двох продуктів – мандаринів та ікри. Остання не лише смачна, а й, якщо вірити науковим дослідженням, неймовірно корисна. Розповідаємо про вітамінний склад червоної, чорної та щучої ікри, а також про те, яка з них принесе найбільшу користь організму.

Загалом вся ікра схожа за складом та містить велику кількість корисних речовин. Приблизно 30% від маси будь-якої риб’ячої ікри – легкозасвоюваний високоякісний білок, який містить усі незамінні амінокислоти.

Ікра багата на вітаміни А, D, Е та кілька вітамінів групи В. Такий вітамінний склад забезпечує правильну роботу всіх систем організму від серцево-судинної та нервової до опорно-рухової та травної. Антиоксиданти в ікрі захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, зменшують запалення та уповільнюють процеси старіння.

В ікрі у великій кількості містяться фосфор, калій, магній, кальцій, селен, а також цинк, залізо та йод. Вони необхідні для нормалізації процесів кровотворення, обміну речовин та правильної роботи мозку.

Мінерали покращують пам’ять та концентрацію та підвищують працездатність.

Омега-3 жирні кислоти теж містяться у всіх видах ікри, хоча в червоній їх все ж таки трохи більше. Вони допомагають контролювати рівень холестерину в крові, знижуючи кількість «поганого», та стимулюючи вироблення «хорошого», та зменшують ризик інфарктів.

Чорна і червона ікра дуже схожі за складом, а їхня різниця в ціні пов’язана зі специфікою їхнього виробництва. Значно бюджетніша ікра щуки поступається червоній і чорній і за складом. Вона містить набагато менше корисних речовин і втричі менше калорій.

Бутерброди з ікрою щуки
Бутерброди з ікрою щуки

Незважаючи на схожість складів, найбільш корисною вважається червона ікра – особливо лососева. Її ікринки, як правило, невеликого діаметру, мають темно-червоний колір та гіркуватий присмак. Вибираючи червону (та й будь-яку іншу) ікру у магазині, уважно читайте склад. У готовому продукті часто міститься дуже багато солі, також туди додають цукор, консерванти і навіть барвники. Ці інгредієнти можуть підвищувати калорійність ікри (вона і так досить висока: близько 250 ккал на 100 г) і завдавати шкоди здоров’ю організму.

Найкращий спосіб вибрати гарну ікру,це  купувати її в прозорій ємності, де можна побачити цілісніть ікринок і відсутність зайвої рідини. Справжня ікра повинна бути майже сухою.

попередня статтяЯк виглядати стильно в простих базових речах – беріть приклад з Кендал Дженнер
наступна стаття5 іграшок-антистресів, які врятують ваші нерви
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

  1. На мій погляд, Fierseafood — хороший вибір. Що стосується ікри, то вона справді дуже смачна, поживна, а головне, купити її можна за привабливою ціною

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я