Як правильно накрити молоді саджанці на зиму, щоб вони не зіпріли та не почали проростати

0
Накриті дерева на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осінь — час активної підготовки до зими. Якщо у вас в цьому сезоні з’явились молоді саджанці, потрібно їм приділити особливу увагу. Завдання полягає в організації правильної зимівлі. А для цього треба їх накрити, захистити від перепадів температур та морозів. Але треба також враховувати ризик того, що надмірні зусилля можуть призвести до запрівання саджанця чи активізації росту бруньок.

Коли треба накривати

Не поспішайте швидко загорнути у пледи всі дерева на ділянці. Накривати починають не раніше, ніж почнуться дні із стабільно мінусовою температурою. Стовпчики термометрів не мають підніматися вище, ніж +5 градусів.

Як накривати дерева

Дачники можуть вагатися у способі накривання саджанців — повністю чи частково (лише стовбур чи разом із кроною). По-перше, встановіть додаткові опори біля рослин. По-друге, їх таки треба накривати разом із кроною. Спочатку обертають стовбур. Зверніть увагу, що крона повинна лишатись накритою, але без стягування. Фіксують вздовж стовбура шпагатом.

Що можна використовувати з матеріалів

Це може бути папір, тканина чи агроволокно. Якщо є ризик пошкодження стовбура гризунами, зробіть захист з руберойду чи будівельної сітки. Як варіант, можна використати гілки малини чи шипшини.

Також треба присипати ґрунт тирсою. Для відлякування гризунів можна її обробити креоліном — на 1 л води 10 г засобу.

Такий захист допоможе молодій рослині пережити зиму та набратися сил для росту в новому сезоні.

попередня статтяЯк приготувати торт «Наполеон» без випікання
наступна статтяПечиво «Червоний оксамит» з тріщинками — феєрично гарно та смачно
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я