Експерти розповіли, чим корисний чай каркаде

0
Експерти розповіли, чим корисний чай каркаде
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чай каркаде в останні роки став особливо популярним, але мало хто знає про масу його корисних властивостей. Ще в Стародавньому Єгипті відвар з висушених приквітників гібіскуса вважався панацеєю – єгиптяни вважали, що напій відновлює енергію та вгамовує спрагу під час сильної спеки. Однак чай каркаде має ще масу корисних властивостей і може бути корисним для профілактики різних хронічних захворювань та контролю ваги. Редакція видання Harpers Bazaar розповіла, чому нам усім варто частіше пити цей яскраво-червоний напій.

Чим корисний каркаде

Каркаде багатий на антоціани і рутин — речовини, які нормалізують артеріальний тиск і зміцнюють стінки судин, перешкоджаючи їх витонченню і кальцифікації. Лінолева кислота у складі напою попереджає утворення бляшок холестерину, знижує рівень «поганого» холестерину і сприяє виробленню «хорошого».

Напій надзвичайно багатий на вітамін С — потужний природний антиоксидант. Він стимулює вироблення імуноглобуліну та допомагає організму боротися з вірусами та хвороботворними бактеріями, що особливо актуально в сезон осінніх застуд. Крім того, вітамін С благотворно впливає на стан шкіри: надає їй рівного тону і здорового сяйва, а також посилює вироблення «білка молодості» колагену, тим самим уповільнюючи процеси старіння.

Антоціани у складі каркаде як надають йому характерний рубіновий колір, а й здатні уповільнювати запальні процеси, забезпечуючи надійний захист усім системам організму. Поліфеноли допомагають нормалізувати роботу ШКТ, позбавити печії та синдрому роздратованого кишечника, а фруктові кислоти сприяють детоксикації організму і відмінно прискорюють метаболізм.

Комплекс мікроелементів у напої (каркаде містить залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, цинк, мідь, магній) покращує мозкову активність, підвищує концентрацію та працездатність і нормалізує роботу нервової системи. Каркаде може стати чудовою альтернативою чашці кави посеред робочого дня, допоможе підбадьоритися і зосередитися (хоча кофеїну в ньому немає).

Як правильно заварювати каркаде

Для приготування чаю каркаде вам знадобиться:

  • 3 ч. л. сухого каркаде
  • імбир/кориця/лимон за смаком
  • 600мл. окропу.

Залийте сухі суцвіття окропом, додайте імбир/корицю або лимон (такі добавки не тільки зроблять смак більш насиченим, а й посилять захист імунітету) і залиште на 3-5 хвилин. Для більш насиченого смаку чай можна зварити. Потрібно на це 15-20 хвилин.

попередня статтяСмачні зимові напої, які допоможуть зігрітися і зміцнити імунітет
наступна статтяПухнастий светр, спідниця максі та «армійські» черевики: розслаблений кежуал від Шарліз Терон
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я