Які шкідники можуть зимувати в мульчі: ще одна причина навести лад на ділянці

0
Які шкідники можуть зимувати в мульчі: ще одна причина навести лад на ділянці
Які шкідники можуть зимувати в мульчі: ще одна причина навести лад на ділянці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато дачників чули, що мульчу наприкінці сезону краще прибрати, інакше вона стане затишною домівкою для шкідників, які йдуть у зимову сплячку.

Але не всі городники мають уявлення про те, які комахи заводяться в пристовбуровій зоні плодових дерев під листям.

Крім самих комах у соломі та опалому листі можуть зимувати їх личинки, що приносять ще більше шкоди, ніж дорослі особини.

Довгоносик

Цей паразит завдає шкоди садовим, городним та польовим культурам. Небезпечний сам жук та його личинки. Знищує все на своєму шляху, починаючи від бруньок, закінчуючи квітками та молодими пагонами.

Совка

Совка капустяна бере участь в запиленні, причому в нічний час. Проте з огляду на те, що більшість городніх культур вночі «спить», комаху сміливо можна назвати паразитом. Вони псують урожай капусти, а у разі масового розмноження переходять на буряк, виноград та яблуні.

Пильщики

Ці комахи становлять загрозу для всіх кісточкових дерев, а також чорної смородини та її родичів. Дорослі особини вважають за краще харчуватися нектаром, личинки псують урожай і шкодять рослинам.

Слимаки

Як виглядають ці шкыдники і які шкоди дачнику вони можуть принести, можна не розповідати. Боротися з ними складно, тому брюхоногим не можна залишати жодного шансу на благополучну зимівлю. До речі, у мульчі може бути схована і кладка шкідника.

Її можна знищити лише фізично – морози їм не страшні.

Єдиними друзями дачника, що мешкають у цьому середовищі, можуть бути м’якотілка, що харчується яйцями та личинками багатьох комах, а також жужелиця, яка за добу здатна перевести до 100 дрібних личинок або 5 середніх гусениць. Окремі види цієї комахи харчуються навіть дрібними слимаками.

попередня статтяКурячий крем-суп: найніжніший і ситний рецепт, який вразить усю вашу родину
наступна статтяЯк приготувати яблука у власному соці — вітамінна бомба
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я