Як виростити базилік на підвіконні у будь-який сезон року

0
Базилік на підвіконні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мати доступ до свіжої зелені — це можливість забезпечити себе вітамінами та мікроелементами. Не треба чекати теплої весни чи готувати грядки на городі, щоб виростити її. Базилік, кріп, петрушку, зелену цибулю можна мати на підвіконні цілий рік.

Сорт і особливості вирощування

Базилік дуже ароматний та естетичний. Він чудово дивитиметься на підвіконні. Обирайте сорти із дрібним листям. Це можуть бути «Маркіз» зелений чи червоний, «Гвоздичний аромат», «Лимонний», «Цитрусовий фреш».

Вирощувати можна з насіння чи відростків. Зручно висадити базилік в горщики. Набрати в них ґрунт можна з саду. В будь-якому випадку треба буде попіклуватись щодо добрив. Можна брати універсальні для овочевих культур.

Зверніть увагу на глибину посіву. Щоб зелень швидше могла прорости, насіння заглиблюють максимум на 1 см. Коли рослини піднімуться до 5 см, потрібно раз в 2-3 дні рихлити ґрунт.

Поливають молоду зелень зранку один раз на добу. Не переливайте, оскільки базилік любить помірну вологу. Перевіряйте сухість землі. Якщо вона стає швидше сухою, полив можна збільшити. Підливати можна ще в обідній час, але не варто цього робити ввечері.

Базилік буде активно рости, якщо температура повітря буде +25. Враховуючи таку вимогу, вирощування на балконі не підійде. Базилік росте ароматним, але при умові видалення квітконосів. При правильному підході на вашому підвіконні базилік буде рости в будь-який сезон року.

 

попередня статтяЯк приготувати крокети з м’ясом та вареним рисом
наступна статтяІдея сніданку чи перекусу — запечений бутерброд з бринзою
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я