Як виростити кріп на підвіконні

0
Як виростити кріп на підвіконні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кріп – улюблена зелень. Його додають до багатьох страв, вживають в салатах і просто так. І коли влітку проблема купити кріп не стоїть, то взимку ціни на нього кусаються. А от насіння кропу дешеве. Тому спробуйте виростити його на підвіконні.

Подробиці

Якщо є можливість, то краще це робити на вікні, що виходить на південь, схід, захід, тоді рослини отримують оптимальне освітлення. Щодо сортів, то великої різниці немає, хоча краще брати середньостиглі і пізньостиглі сорти, адже саме в них формуються кущики.

Сіяти можна в будь-які місткості, головне, щоб у них були дренажні отвори. Глибина тари – 15-20 см. Грунт можна взяти з городу, попередньо проливши його кип’ятком чи потримавши 20 хв в гарячій духовці, або придбати землю для кімнатних рослин.

Висівати на глибину 1-2 см. Спочатку накрити плівкою, але 2 рази в день плівку перевертати, щоб не збирався конденсат. Коли з’являться сходи, плівку треба зняти. Насіння сходить довго, тому перед висіванням бажано потримати його 48 годин у теплій воді. Кожні 6-8 год воду слід міняти.

Кріп буде добре рости, якщо забезпечити його температурою 10-20 градусів, безперервним освітленням протягом 12-15 годин, регулярним поливом, а також якщо в приміщенні сухо, то збризкувати рослини кожного дня.
Гарних врожаїв!

попередня статтяЯк швидко і смачно замаринувати м’ясо для шашлику
наступна статтяКоли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я