Як зробити масу для ліплення Play Doh за 15 хвилин

0
Як зробити масу для ліплення Play Doh за 15 хвилин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ваші діти постійно просять купити масу для ліплення, то зробіть її вдома. Бюджетно по інгредієнтах і навіть сам процес приготування буде цікавий дітям.

Подробиці

Для того, щоб зробити таку масу, потрібно взяти: 2 склянки борошна, додати пів склянки дрібної солі, 1 ст.л. лимонної кислоти, 1 ст.л. олії, 1 склянку води та харчові барвники для кольорових експериментів.

До речі, замість барвників можна взяти овочеві соки: з буряка, моркви, шпинату. А для яскраво жовтого відтінку підійде куркума.

Спочатку змішайте в каструлі всі сухі інгредієнти, додайте олію та воду. Все перемішайте, потім додайте барвник.

Поставте на маленький вогонь каструлю і ложкою замішуйте тісто. Це робити трішки важко, можна підключити на цьому етапі чоловічу силу. Заварюйте тісто до тих пір, поки зовсім не буде піддаватися. Маса має скататися в один шар.

Насипте на стіл трішки муки. Тепер треба замісити тісто, мов на вареники.

Маса вийде м’яка, пластична та повітряна. Таке тісто не буде липнути ні до рук, ні до столу.

Можете почати ліпити і творити з дітьми. А якщо тісто залишиться, то зберігати його варто у холодильнику в харчовій плівці або пакеті.

 

 

попередня статтяЯк зварити какао родом із дитинства
наступна статтяХрустка картопля в духовці, що ароматом збере гостей
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я