Як підготувати бульби жоржин до тривалого зберігання

0
Як підготувати бульби жоржин до зберігання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як відомо, після перших морозів бульби жоржини потрібно викопати, щоб відправити на зберігання до наступного сезону.

Однак перед тим, як помістити їх у льох, попередньо зануривши в парафін або глиняну бовтанку, необхідно впевнитись, що посадковий матеріал абсолютно здоровий.

Подробиці

Спершу кожну із бульб необхідно ретельно оглянути.

Якщо ви помітили іржаві, коричневі плями, не роздумуючи, виріжте їх, оскільки подібні мітки можуть стати причиною загнивання всієї бульби.

При цьому інструмент, який ви використовуватимете, повинен бути стерильним – потримайте ніж або секатор на вогні, після чого можете приступати до операції.

Коли всі пошкоджені ділянки буде видалено, опустіть бульби у воду. Ті з них, що піднімуться на поверхню, зимівлю не перенесуть – можете без жалю їх позбутися.

Нарешті, останній крок – обробка. Щоб знищити можливі захворювання, опустіть жоржини в розчин марганцівки на 20-30 хвилин (через відсутність перманганату калію його можна замінити іншим фунгіцидом).

Залиште бульби на сонці на 30-40 хвилин, щоб вони просохли, а потім потримайте їх ще близько 10 днів при кімнатній температурі, щоб ранки затяглися і бульби затверділи.

попередня статтяЯк приготувати яловичину, щоб вона не була «гумовою»
наступна статтяЧим підгодувати виноград восени, щоб допомогти рослині добре перезимувати та збільшити урожай
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я