«Лебедина шия»: як зберегти шкіру шиї і декольте молодою

0
«Лебедина шия»: як зберегти шкіру шиї і декольте молодою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шия і зона декольте – це справжня “знахідка для шпигуна”, зберігати секрети вони не вміють зовсім.

Ховай – не ховай паспорт із заповітними цифрами, все одно шкіра видає вік і ті зусилля, які ви прикладали для збереження краси шиї. Тому редакція Prostoway розповідає, як зберегти таку ніжну шкіру в належному вигляді.

Зниження тонусу шкіри

«Зберегти обличчя» у добу процвітання пластичної хірургії стало набагато простіше, ніж раніше. А ось про шию цього не скажеш: вона, як і руки, видає вік.

Пружність шкіри губиться, через те що платизма – підшкірний м’яз шиї – складається з тонких волокон, які не можливо тренувати чи накачати. Однак не все так безнадійно: цілком реально підтримувати тонус шкіри, а не м’язи. Як відзначають косметологи, перші ознаки старіння з’являються у 25-30 років. Звичайно, у цьому віці вони ледь помітні, але ж ви пам’ятаєте: «попереджений означає озброєний».

Розбираємось у причинах

Якщо ви захоплювалися дієтами і вага ваша була як «катанню на американських гірках», тоді будьте готові до того, що тонка шкіра шиї не скаже вам «дякую». Проте зморшки виникають не лише з нашої вини: наприклад, неправильний прикус теж згодом може сприяти втраті тонусу. І неправильна постава хребта грає проти нас — постійно перебуваючи у неправильному положенні ми провокуємо утворення другого підборіддя та складок на шиї. Але найсильніший вплив мають, як завжди, фактори навколишнього середовища: сонце, мороз, вітер і перепади температури.

Розглянемо найпростіші заходи, які можна вжити, не відкладаючи в довгий ящик.

  • Не варто спати на високій подушці, а краще, якщо її взагалі не буде.
  • Не закривайте шию: якщо зморшки вже з’явилися, не треба прикривати їх хустками, шарфами та високим горловиною одягу, від цього шкіра сушиться і ще більше втрачає тонус.
  • Приймаючи душ, завжди робіть масаж шиї та зони декольте за допомогою досить сильного струменя води, а потім обдате шкіру контрастним душем.

SPA для шиї та зони декольте: рекомендації

Не варто використовувати для цих зон той самий крем, що і для обличчя. Якщо шкіра обличчя жирна, тим більше не піддавайтеся такій спокусі: крем для жирної шкіри ще більше висушить і так суху шкіру шиї. Багато марок зараз приходять нам на допомогу та створюють спеціальні засоби для цих зон. Радимо ними не нехтувати, оскільки як правило до кремів додаються інструкції з масажу та слушні поради щодо догляду.

Для зволоження шкіри практикуємо домашні процедури:

 

Вівсяна маска. Перетворіть вівсяні пластівці на борошно за допомогою блендера, додайте до них трохи молока або вершків і половину чайної ложки олії – оливкової, абрикосової або мигдальної. Нанесіть суміш на шию та область декольте, оберніть плівкою та рушником і потримайте 20 хвилин – харчування забезпечене.

Білкова маска. Трохи збийте яєчний білок (можна додати до нього краплю меду) і наносите на шкіру кілька підходів з інтервалом 3-5 хвилин. Дочекайтеся, поки підсохне останній шар, і обережно змийте маску водою. При цьому рухи рук повинні йти лише нагору. Така маска хороша перед появою, оскільки ефект від неї помітний відразу.

Салонні процедури. Якщо ви не вірите в чудодійність «бабусиних» рецептів, спробуйте догляди, які пропонують косметологи:

  • мезотерапія – введення коктейлів з лікарських препаратів, які включають антиоксиданти, вітаміни А та Е та мінерали;
  • біоревіталізація – курси з 3-5 ін’єкцій на основі гіалуронової кислоти

“Робіть фітнес” для шиї

Бріджіт Бардо говорила, коли була трохи молодша: «Я зберегла шию, бо весь час дивилася на зірки». Так це чи ні, але вправи справді можуть допомогти підвищити пружність шкіри. Приділяйте їм хвилин 5-7 кожен день, і, дивлячись у дзеркало років через 10, ви не будете шкодувати про втрачений час.

  1. Стоячи прямо, робіть кругові обертання головою за годинниковою стрілкою, а потім у зворотному напрямку. Підборіддя має торкатися грудей, а потилицю – спини. Повторіть їх 7-10 разів на кожну сторону.
  2. Затисніть у роті олівець і, витягнувши шию, виписуйте їм у повітрі будь-які слова. Наприклад, своє ім’я, прізвище та адресу.
  3. Обіпріться підборіддям в долоню і намагайтеся опустити його вниз, при цьому рукою чинячи опір. Виконуйте вправу 1-2 хвилини.
  4. Покладіть долоню лівої руки на ліву щоку. Повертаючи голову вліво, чиніть опір рукою. Зробіть так 6-7 разів для кожної сторони.
попередня статтяМасажист розповів, як “накачати” сідниці без навантаження на коліна в домашніх умовах
наступна статтяЦінність олії авокадо в раціоні
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я