Еліксир молодості: навіщо додавати колаген у каву

0
Еліксир молодості: навіщо додавати колаген у каву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чашка свіжозвареної кави – чудовий спосіб почати ранок. Завдяки високому вмісту кофеїну напій бадьорить, підвищує працездатність та концентрацію та допомагає краще зосередитися на поставлених завданнях. Тим не менш, кава може стати ще кориснішою: продовжити молодість шкіри, зменшити видимість зморшок та зміцнити здоров’я суглобів. Для цього в ранковий напій достатньо додати колаген. Це незвичайне поєднання останнім набирає популярність серед адептів ЗОЖу, а деякі виробники навіть стали випускати мелену і розчинну каву, до якої вже додано білок. Розповідаємо, чи справді така корисна кава з колагеном і як правильно її приготувати.

Для початку нагадаємо, чому нам так потрібен колаген. Цей ниткоподібний білок входить до складу всіх тканин організму людини. Він бере участь у «будівництві» суглобів, кісток, сухожиль, волосся, нігтів та шкіри та утворює стінки вен, артерій та капілярів. Вже після 20 років вироблення природного колагену в організмі починає сповільнюватися, а після 25 років – його недолік вже стає помітним: шкіра втрачає пружність, на ній з’являються перші зморшки, волосся і нігті повільніше ростуть, а в суглобах можуть з’являтися болі. Щоб мінімізувати всі ці неприємні наслідки нестачі колагену, його приймають у вигляді БАДів.

То навіщо ж додавати його до кави? Досліджень, що підтверджують, що кофеїн може посилити дію колагену, немає, проте для багатьох це зручніше. Якщо ви не звикли вживати багато рідини вранці, випити чашку кави, і склянка води з колагеном може бути проблематично. Якщо ж додати протеїн відразу в каву, ви зможете вбити двох зайців одним пострілом – підбадьоритися і отримати необхідну порцію «білка молодості».

Якщо ви переживаєте, що висока температура напою зруйнує колаген і зменшить його ефективність — не варто. Дослідження, проведене в інституті Фрайберга в Німеччині, показало, що денатурація (руйнування) колагенових волокон відбувається за температури від 150°C. Температура окропу не перевищує 100°C, так що навіть якщо ви заварюєте каву окропом, на якості колагену це ніяк не позначиться.

Приготувати колагенову каву дуже просто. Для початку, приготуйте каву, додайте цукор, корицю чи молоко так, як це робите зазвичай. Потім візьміть порошковий колаген. Краще, якщо він буде без ароматизаторів та смакових добавок. Додайте в чашку і перемішуйте до повного розчинення. Кількість порошку, яке необхідно додати, варіюватиметься в залежності від виробника, а всі дозування будуть вказані на упаковці.

попередня статтяГарбузовий пиріг: осіння вітамінна страва для всієї родини
наступна статтяЧому господині не виливають огірковий розсіл: незвичні способів застосування
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я