Цінність олії авокадо в раціоні

0
Цінність олії авокадо в раціоні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Міф про те, що жири – це зло, давно розвіяний. Всі чудово знають, що жири – такі ж незамінні для організму речовини, як білки або вуглеводи, і відмова від них може загрожувати серйозними проблемами зі здоров’ям. Жири бувають шкідливі (насичені) та корисні (ненасичені). До корисних жирів відносяться ті, що містяться в горіхах, насінні, жирній рибі та рослинних оліях — оливковій, лляній, гарбузовій та олії авокадо.

Олія авокадо — не лише одна з найпопулярніших рослинних олій, а й одна з найкорисніших. Для її виробництва використовують стиглу м’якоть авокадо, попередньо очистивши її від шкірки. Оскільки для приготування олії використовують метод холодного віджиму, продукт зберігає всі корисні властивості.

Так в чому ж користь олії авокадо

Звання суперфуда авокадо отримав цілком заслужено – таким значним набором нутрієнтів навряд чи може похвалитися будь-який інший плід. Олія авокадо містить вітаміни А, С та Е – потужні природні антиоксиданти, що відповідають за красу та молодість як шкіри, так і всього організму. Вони борються з вільними радикалами, які завдають пошкодження клітинам, стимулюють виникнення зморшок та уповільнюють вироблення білка молодості – колагену (усю необхідну інформацію про колаген можна знайти тут).

Авокадо — один із найкорисніших продуктів для здоров’я серця: він значно знижує рівень «поганого» холестерину завдяки високому вмісту фітостеролів, а клітковина, калій та магній зміцнюють серцевий м’яз та судини, перешкоджаючи їх руйнуванню та утворенню тромбів. Крім того, велика кількість ненасичених жирних кислот у складі масла авокадо допомагає організму засвоювати жиророзчинні вітаміни А, D, Е і К, які необхідні для нормальної роботи всіх систем організму: від опорно-рухової до нервової.

Існує поширена думка, що жирні продукти неминуче ведуть до набору ваги, проте це серйозна помилка. Авокадо багатий на «корисні» ненасичені жири, які не тільки не заважають схудненню, але й здатні прискорити його. Висока харчова цінність олії з авокадо дозволяє вам надовго забути про почуття голоду, що значно знижує ризик переїдання у наступні прийоми їжі. Крім того, особлива будова жирів, що містяться в продукті, дозволяє організму моментально перетворювати їх на енергію, а не відкладати про запас.

Незважаючи на всю свою користь, масло – це жир, а він завжди має високу калорійність, Ви можете сміливо заправляти маслом з авокадо свої улюблені салати або використовувати його в приготуванні їжі, проте не варто зловживати. Зрештою, надмірне вживання жирів, навіть якщо вони корисні, веде не тільки до набору ваги, але може стати причиною безлічі проблем зі здоров’ям.

попередня стаття«Лебедина шия»: як зберегти шкіру шиї і декольте молодою
наступна статтяЧай чи кава: яке джерело кофеїну корисніше
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я