Експерти розповіли, чим корисні банани

0
Експерти розповіли, чим корисні банани
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Один банан на день – і жодних візитів до лікаря. Звучить як реклама, але частка правди у цьому суттєво перевищує жарт. Зазвичай так говорять і про яблука, але насправді банани набагато корисніші – у них більше вітамінів та інших поживних речовин.

Якщо порівнювати банани та яблука, то в перших у п’ять разів більше міститься вітаміну А та заліза, а також утричі більше фосфору. Калій, клітковина, натуральний цукор і навіть вітамін С – всі ці корисні вітаміни та мінерали говорять на користь апетитних жовтих фруктів.

Вміст цукру збалансований з клітковиною, завдяки чому банани допомагають підтримувати здоровий рівень глюкози в крові. Іноді банани називають «суперфудами» — знаємо, чому цей продукт варто додати до свого раціону.

Прощай, печія

Насичений ритм життя і нестабільне харчування – це часто призводить до печії. Незрілі банани допоможуть нейтралізувати кислоту у шлунку, а рослинна сполука під назвою лейкоціанідин сприяє потовщенню слизової оболонки шлунка.

Заряд енергії

У бананах знаходиться мало води, а якщо їх порівнювати з іншими фруктами, то в них більше калорій та цукру. Сахароза, фруктоза і глюкоза у поєднанні з клітковиною – це безумовно миттєвий, але при цьому тривалий приплив енергії. Завдяки вмісту калію під час виконання спортивних вправ знижується ризик спазмів. Банани – ідеальний варіант перекушування перед тренуванням.

Гарний настрій

У бананах міститься триптофан – це амінокислота, яку організм перетворює на хімічний серотонін, що якраз відповідає за гарний настрій. Це з’єднання допомагає розслабитися, зменшити занепокоєння і навіть зробити вас щасливішим. Тільки за допомогою харчування підняти рівень триптофану в крові важко, але банани чудово справляються із цим завданням.

Геть ПМС

Банани справді здатні не лише підняти настрій, а й зменшити менструальний біль. У бананах міститься велика кількість вітаміну В6, а за даними недавнього дослідження доведено, що саме цей вітамін допоможе зменшити симптоми таких болів.

Природний колаген

У бананах міститься ще й марганець, що допомагає організму виробляти колаген, а також захищає шкіру від пошкодження вільними радикалами.

попередня стаття5 бьюті-брендів, що створили знаменитості
наступна статтяМасажист розповів, як “накачати” сідниці без навантаження на коліна в домашніх умовах
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я