Як взимку зберегти залишки добрив, щоб їх не втратити

0
Добриво
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На дачі городники використовують цілий перелік добрив. Органічні, мінеральні, рідкі, сухі — існує безліч різновидів. Кожні з них коштують гроші, тому зберегти їх на наступний сезон є пріоритетним завданням. В цій статті розповімо про способи збереження, навіть при сильному похолоданні.

Мінеральні добрива

Ця категорія добрив буває у сухому та рідкому вигляді. Сухі порошки та гранули витримують сильні пониження температури, але підвищена волога може їх зіпсувати. Вони злипнуться у одну велику грудку, що ускладнить розрахунок потрібного дозування для подальшого використання. Для зберігання варто обирати сухі приміщення з низьким рівнем вологості.

На рідкі мінеральні добрива волога не діє, але низькі температури можуть нашкодити. Є ризик, що рідина розшарується. Можливе утворення осаду. Мінеральні добрива рідкого типу треба зберігати в приміщеннях із опаленням.

Біодобрива та їх зберігання

Органічні добрива мають специфіку зберігання. По-перше, треба уважно дивитись інструкцію із основними рекомендаціями. По-друге, в залежності від різновиду критична температура зберігання може бути від 0 до +30 °C. Мінусова температура протипоказана для біодобрив.

В таких препаратах є мікроорганізми, які сприяють кращому розвитку рослин та підвищенню врожайності. Якщо порушити умови зберігання, вони загинуть. На зиму такі препарати краще забирати з дачі до теплих комірок у оселі.

Зберігання гною

Гній, як і інші добрива, потребує правильних умов зберігання. Якщо ви лишите його просто так під відкритим небом, добриво втратить до 40 % азоту. Краще складіть його в одну купу, але не трамбуйте. Її висота має бути до 1,8 м. Через декілька днів (від 3 до 5) гній розігрівається до 70 °C, а потім температура поступово починає падати.

На наступному етапі гній треба полити водою. Зверху зробити перекриття торфом або ґрунтом висотою 40 см. Коли ви побачите, що гній став плотнішим, тоді його можна накрити плівкою. Якщо є сніг, добре закидати його ще снігом.

Дерев’яний попіл

З цим різновидом добрива не виникає ніяких складнощів. Єдине, що треба забезпечити, це зберігання в сухому приміщенні та у герметичній ємності. Потрапляння вологи може зіпсувати її, оскільки від неї втрачаються певні мінеральні солі.

Зберігайте добрива правильно, щоб з ними не виникало ніяких складнощів. Навесні ви будете забезпечені потрібними добривами, а ще суттєво зекономите на придбанні нових.

попередня статтяЯк приготувати цибулевий соус до м’ясних страв
наступна статтяЯк приготувати томатно-сметанний соус
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я