Посійте ці квіти під зиму, щоб милуватися їх цвітінням наступного року

0
Квіти на дачі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як досягти рясного цвітіння на клумбі з мінімальними витратами сил і часу? Просто посіяти квіти під зиму у відкритий ґрунт. Цей спосіб має кілька сильних переваг перед весняним посівом та вирощуванням розсадним способом.

Чому сіяти під зиму краще

З насіння, посіяного восени, сходять міцні, загартовані і здорові рослини, готові реалізувати закладений у них потенціал.

Вони пройшли природну стратифікацію (зазнали впливу низьких температур), зерна поступово натягли вологу, паростки з’явилися у природних, а не штучних умовах.

При розсадному способі відбувається інакше. Насіння не гартується на морозі, сходить при високих температурах, росте в сприятливих умовах, їм не вистачає світла, а іноді й живлення. Розсада значно слабша, а після пересадки у відкритий ґрунт ще й відчуває стрес. Тоді як підзимі сіянці набирають сили.

Ще один плюс такого способу – звільняється час у квітникаря і місце на підвіконні, якого завжди не вистачає.

Які квіти можна сіяти восени

Під зиму можна сіяти всі холодостійкі види рослин, оскільки вони чудово переносять весняні холоди. Це можуть бути однорічники та багаторічники.

Зручно сіяти восени квіти, насіння яких вимагає обов’язкової стратифікації. Це позбавляє необхідності проводити процедуру на балконі, або в холодильнику. Природа сама про все подбає.

Варто посіяти восени рослини, які швидко втрачають схожість. А так насіння почне набухати одразу і зійде, коли настане час.

Добре почувається при осінньому посіві люпин, календула, айстри, аліссум морський, космея, флокс Друммонда, лаватера, ротики, ешольція каліфорнійська, мальва, еквілегія.

Теплолюбні рослини, такі, наприклад, як чорнобривці, можна посіяти в теплиці. Це захистить ранні сходи від заморозків.

Секрети посіву

Щоб результат порадував, необхідно дотримуватися низки правил.

  1. Сіяти лише тоді, коли температура встановиться нижче 0 градусів. Верхній шар ґрунту має підмерзнути. В іншому випадку насіння може зійти восени і всі паростки загинуть.
  2. Вибирайте сонячне тепле місце, щоб навесні ґрунт швидше прогрівся.
  3. Вибирайте місце, де не застоюється та не тече тала вода. Інакше насіння якщо не згниє, то його забере потоком при весняному таненні снігу.
  4. Закладайте насіння в ґрунт на півтора-два сантиметри.
  5. Потрібно замульчувати місце посіву опалим листям або сіном.

І насамкінець: навесні зійде лише найсильніше насіння, тому посіяти потрібно більше, ніж при вирощуванні через розсаду.

попередня статтяПоруч із яким продуктом не варто класти моркву на зберігання
наступна статтяЯк довго зберігати груші зимою
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я