Як правильно топити дровами

0
Як правильно топити дровами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цьогорічна зима складна буде не морозами, а дорожнечею дров. Без них, звичайно, не обійтися, але якщо правильно топити, то і в хаті буде тепло, і дров піде менше.

Подробиці

По-перше, попередньо потрібно прочистити димохід, видалити залишки попелу з піддувала, бо без цього не буде тяги, і відповідно, дим піде в приміщення.

По-друге, потрібно підготувати ті дрова, якими маєте розтоплювати. Вони мають бути сухими, негрубими й з тих порід, які швидко загоряються і дають температуру (сосна, ялина, тополя, липа).

Придавайте значення укладці дров: папір, порубані гілки, хвоя, грубіші поліна, в кінці товсті поліна. При цьому товщі можна закладати по боках вже на середині нашого паливного «будиночка».

Коли частина дров прогорить, можна покласти дрова твердих порід (дуб, акація, клен, яблуня, горіх) і не зовсім сухі грубі поліна. Вони будуть довго тримати температуру. Піддувало тоді слід максимально прикрити.

Дають високу температуру горіхові шкаралупи, тирса, хвоя, лузга з зерна, але їх не можна кидати водночас багато, а насипати невеликими порціями.

Користуючись нашими порадами, ви легко перезимуєте.

попередня статтяСалат із сирого буряка за 5 хвилин
наступна статтяЯк зробити домашній майонез за 60 секунд
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я