Де можна використовувати обрізані гілки

0
Де можна використовувати обрізані гілки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачники обрізають рослини на ділянці навесні чи восени.

Якщо не знаєте, що робити з гілками після обрізки, можна спробувати дати їм друге життя.

Подробиці

Збереження вологи у ґрунті

У спеку невеликими гілками можна прикрити землю городніх рослин. Таким способом можна запобігти росту бур’янів та зберегти рівень вологи у ґрунті.

Для цього відмінно підходять обрізки з живоплоту або інших зелених рослин. Особливо це корисно для грядок на височинах, оскільки вони швидко висихають.

Якщо присипати землю на ділянці обрізками, то волога випаровуватиметься набагато повільніше. При цьому можна зменшити кількість поливів.

Будиночок для корисних комах із обрізків

На дачній ділянці мешкає багато корисних комах, які допомагають боротися зі шкідниками. Щоб помічники саду оселилися на вашій ділянці, необхідно забезпечити оптимальні умови для їхнього проживання. Ідеальним варіантом стане будиночок із натуральних матеріалів. У ньому комахи зможуть сховатися від несприятливих погодних умов.

Щоб зробити будиночок, необхідно заповнити старий ящик обрізками дерев або чагарників. Також можна використовувати невеликі колоди різного діаметру. Між ними мають бути щілини, де мешкатимуть комахи. У товстих колодах можна продрелити отвори. У таких будиночках зазвичай роблять кілька ярусів для різних комах.

Паркан для городу та квітника

За допомогою обрізків можна спорудити невеликий паркан або огорожу для квітника. При цьому на таку огорожу ви не витратите жодної копійки. Варто використовувати для цього обрізки однакового розміру.

Їх укладають у горизонтальному напрямку та пов’язують за допомогою мотузки. Потім можна встановити в ґрунт вертикальні опори та прикріпити до них готову конструкцію. Деякі дачники знімають кору з гілок та покривають їх лаком. Це значно продовжує термін служби готової конструкції.

Опори для рослин

Для виготовлення опор найкраще використовувати лише прямі гілки. Їх рекомендується вирізати під корінь. При виборі довжини необхідно враховувати особливості рослин, котрим плануєте виготовити опору.

З обрізок дерев можна зробити опору або арку для наступних рослин:

  • клематис;
  • жимолость козолиста;
  • іпомея;
  • запашний горошок;
  • плетиста троянда.

Процес виготовлення опори не потребує багато часу. Опори зі старих обрізків добре справляються з поставленими завданнями.

Гачки та тримачі для одягу

Якщо після обрізки залишилося багато товстих гілок, можна спробувати зробити гачки для одягу. Для цього необхідно взяти дерев’яну полицю та вмонтувати в неї товсті гілки дерев. Суки дерев відмінно замінять гачки.

На них можна вішати одяг, сумки та інші аксесуари. Якщо закріпити гілку на кухні, то вона стане чудовим тримачем для кухонних рушників або іншого приладдя.

Декоративні фігурки

Тонкі обрізки кущів та дерев відмінно підходять для виготовлення фігурок. Будь-якої пори року можна зробити різні фігурки і встановити їх у саду.

При цьому декоративні фігурки стануть чудовим доповненням інтер’єру заміського будинку.

попередня статтяНавіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики
наступна статтяЗ якими продуктами не можна пити кави
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я