Картопля – суперфуд чи зайві калорії

0
Картопля - суперфуд чи зайві калорії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У адептів ЗОЖа і шанувальників дієт до цього овоча склалася стійка неприязнь, але даремно. Розповідаємо, яку користь може принести картопля і як її їсти, щоб не набрати зайві кілограми.

Картопля – відмінне джерело вітамінів. Він багатий на вітаміни В2, В3, В6, В9 і С, що особливо актуально в питанні зміцнення імунітету. Крім того, картопля у досить великій кількості містить антиоксиданти, які захищають клітини організму, перешкоджають ушкодженню вільними радикалами та уповільнюють процеси старіння.

У картоплі міститься так званий «стійкий» крохмаль, який, подібно клітковині, допомагає контролювати рівень цукру в крові, що забезпечує профілактику цукрового діабету 2-го типу.

Ще одна важлива перевага картоплі – високий вміст калію. Дефіцит цього мінералу в організмі спричиняє безліч неприємних наслідків, оскільки калій відповідає і за правильну роботу м’язів, незамінний для клітинного метаболізму і нормального функціонування нервової та серцево-судинної системи.

Крім калію, у картоплі містяться кальцій, магній, цинк, залізо та марганець. У менших кількостях, ніж калій, але разом з іншими продуктами, він може позбавити вас від ризику дефіциту цих елементів.

Що стосується поживної цінності, картоплю не заслужено списують з рахунків усі шанувальники дієт.

Головне правильно її приготувати, але звичайно треба знати міруі вживати до екватора, тобто до 15.00.

Калорійність печеної або відвареної картоплі (або приготовленої без додавання олії будь-яким іншим способом) – близько 75 ккал на 100 г. Продукт, можна сказати, дієтичний. Незважаючи на те, що картопля здебільшого складається з вуглеводів, вона дуже корисна, поживна і здатна забезпечити почуття ситості надовго.

Слідкуйте за тим, щоб картопля (та й будь-яка їжа в принципі) вписувалася у вашу добову норму калорій, тоді збільшення на вагах вам точно не загрожує. Пам’ятайте, що ми набираємо вагу не від певних продуктів, а від профіциту калорій (коли витрачаємо менше, ніж отримуємо), так що в помірних кількостях відварена або запечена картопля вам точно не зашкодить.

попередня статтяЩо корисніше: яєчний жовток проти білка
наступна статтяМаски для обвітрених губ, які можна зробити в домашніх умовах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я