Чому у бегонії сохнуть краї листя

0
Чому у бегонії сохнуть краї листя 4 причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Квітка бегонія має багато видів, у більшості з них дуже гарні яскраві листочки. Її квіти довго квітнуть, радуючи квітникарів своєю красою.

Бегонію відносять до невибагливих кімнатних рослин, проте є певні нюанси її вирощування.

Їх недотримання, найімовірніше, і призводить до того, що у квітки сохнуть краї листя.

Подробиці

1.Протяг і холод

Проблема актуальна у першій половині осені. Спека спала, в квартирі чи будинку стає прохолодно. Середня температура падає, через що багато рослин відчувають стрес. Зазвичай із включенням опалення ця проблема вирішується сама.

2.Сухе повітря

Опалення створює оптимальну температуру для бегоній. Але при цьому повітря стає занадто сухим для рослин. До речі, страждають від цього не лише декоративні культури, а й люди. Тому багато хто купує зволожувачі повітря або вигадує різні хитрощі, щоб підвищити вологість.

Для бегонії оптимальна вологість повітря в межах 60%. Можна обприскувати рослину з пульверизатора, задіяти зволожувач або просто поставити поряд з рослинами тарілку з водою, яка поступово випаровуватиметься.

3.Полив

Бегонія не любить надмірного поливу. Процедуру проводять у міру пересихання ґрунту. Для цього використовують теплу воду. Брак вологи провокує всихання листя.

4.Сонячні опіки

Найчастіше проблема актуальна для бегоній, що ростуть на південному вікні. Палюче сонце завдає шкоди ніжним листям, які сохнуть і опадають. У такому випадку для квітки краще знайти інше місце або встановити перешкоду, яка розсіює світло.

попередня статтяЯк за 2 хвилини віджати з лимона весь сік
наступна статтяТри найбільші помилки при варінні овочів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я