Допомога в схудненні: продукти із негативною калорійністю

0
Допомога в схудненні: продукти із негативною калорійністю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ні для кого не секрет, для того щоб знизити вагу – витрачати більше калорій, ніж споживати. У зв’язку з загальним захопленням підрахунком калорій, велику популярність набули продукти з негативною калорійністю. Що це таке, як вона може бути негативною і які продукти можна зарахувати до цієї категорії, розповідаємо нижче.

Як калорійність може бути негативною?

Будь-яка їжа забезпечує організм енергією, але в той же час ми витрачаємо останню навіть на травлення. Її кількість безпосередньо залежить від того, що ми їмо. Продукти з негативною калорійністю це ті, на перетравлення яких організм витрачає більше калорій, ніж безпосередньо отримує. Звичайно, будувати свій раціон повністю з них не варто, але вони стануть відмінним доповненням до тих, які все ж таки насичують вас енергією.

До продуктів з негативною калорійністю, як правило, відносять овочі та фрукти з низьким вмістом цукру та високим  вмістом клітковини та води. Нижче найпопулярніші з них.

Селера

Селера – один з головних овочів в системі правильного харчуванні. Вона містить всього 16 ккал на 100 грам продукту, при цьому в селери високий вміст клітковини, що робить його дуже корисним для травлення. Додайте селеру в салати, смузі, соки або використовуйте для корисного перекушування в парі з хумусом.

Ягоди

Полуниця, смородина, малина та ожина містять лише близько 30 ккал на 100 грам. Але ідеальним продуктом їх робить не лише негативна калорійність, а й колосальна користь для організма. Ягоди – справжнє джерело вітамінів і антиоксидантів, необхідних для краси та здоров’я.

Грейпфрут

Грейпфрут містить мало калорій та велику кількість корисних  речовин. Високий вміст фолієвої кислоти, вітаміну С та антиоксидантів робить його ідеальним продуктом для вашого раціону.

Огірки

Огірок містить всього 16 ккал на 100 грам продукту, зате багатий на мінерали і клітковину. Ще один плюс зеленого овоча – він допомагає підтримувати водний баланс, тому що практично повністю складається з рідини.

Брокколі

Брокколі багата вітамінами, мінералами, клітковиною та антиоксидантами. Калорійність продукту – близько 30 ккал на 100 г, що робить його абсолютно безпечним для фігури. Додайте брокколі до салатів, до м’ясних страв або використовуйте самостійно. Готуйте суп-пюре, оладки та запіканки.

попередня стаття10 установок, які варто залишити у старому році
наступна статтяЩо краще для догляду за шкірою тіла взимку: мило чи гель для душу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я