...
ГоловнаЛайфстайлЯк допомогти герані розростатись вшир

Як допомогти герані розростатись вшир

Підпишіться на нас:

Герань – це рослина, яка встигла завоювати увагу багатьох квітникарів. Це популярна кімнатна рослина, яка є майже у кожного любителя квітів.

Популярність насамперед викликана тим, що герань належить до невибагливих рослин. Її гарне листя та пишні суцвіття квіток прикрасять будь-яке підвіконня, та радуватимуть своєю красою.

Подробиці

Якою має бути  ця квітка

Звісно привабливо виглядатиме розлогий кущ генарні на підівконні. Квітникарі стверджують, що допомогти герані рости вшир не важко. Однак для цього необхідно дотримуватись кількох простих правил.

Насамперед потрібно розмножити рослину. Для цього відмінно підходить спосіб живцювання. Це пов’язано з тим, що сформувати старі квіти просто не вдасться.

Також варто регулярно прищипувати молоду герань. Ця процедура є досить простою і не викликає складнощів. Садівники повинні видалити верхівку стебла. Після цього на стволі почнуть з’являтися нові бічні пагони. При цьому рослина стане більш розгалуженою.

Фахівці рекомендують прищипувати молоду герань тричі на місяць. Це зазвичай роблять, коли спостерігається активне зростання рослини. Якщо ви вперше здійснюєте цю процедуру, то прищипуйте черенки, які виросли у довжину на 10 сантиметрів.

Цю процедуру необхідно повторити після того, як бічні відгалуження досягнуть 15 сантиметрів. Завершальний етап процедури роблять, коли кущі розростуться до необхідних розмірів. Це основні етапи, які мають виконати квітникарі. Після цього можна насолоджуватися пишним цвітінням цієї рослини.

Алгоритм проведення обрізки

У процесі проведення обрізки необхідно діяти обережно. Квітникарі рекомендують дотримуватися наступного алгоритму:

  1. Насамперед необхідно оглянути верхні пагони та знайти точку зростання герані. Вона відповідає за інтенсивність зростання і є великою брунькою.
  2. Цю бруньку потрібно відщипнути пальцями. Це важлива процедура, тому що в іншому випадку квітка продовжуватиме рости вгору. Відповідно, бічні гілки не будуть утворюватись.
  3. Під час проведення цієї процедури слід діяти обережно. Рослина досить крихка, тому легко можна пошкодити листя або стовбур пагонів.

Завдяки прищипуванню герань активно почне рости вшир. В результаті цього ви досягнете пишного цвітіння.

Важливі поради від професіоналів

Щоб правильно виконати всі процедури, необхідно дотримуватись порад від професіоналів. До важливих нюансів відносять такі моменти:

  1. Перед тим як розпочати роботу обов’язково потрібно вимити руки з милом. В іншому випадку можна заразити рослину різними захворюваннями.
  2. Сильно тягнути рослину не слід, оскільки її можна легко травмувати. Практично всі сорти герані є крихкими.
  3. Після завершення всіх маніпуляцій необхідно помістити герань на сонячне місце. Це пов’язано з тим, що для активного зростання бокових гілочок потрібно багато світла.
  4. Обробіть місце прищипування. Для цього відмінно підходить спирт чи зеленка. В іншому випадку місця зрізів надалі просто засохнуть.

Ці дії змусять герань пускати нові пагони. За короткий часовий проміжок рослина стане більш кущистою. Також на ній з’явиться безліч нових суцвіть.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...