Мальовничі місця на планеті, яким загрожує зникнення вже через 30 років

0
Мальовничі місця на планеті, яким загрожує зникнення вже через 30 років
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Основні причини для подорожі або туризму – це бажання помилуватися природними пам’ятками, відпочити від рутини життя, змінити атмосферу. Проте багато місць на нашій планеті в їхньому первозданному вигляді незабаром перестануть існувати — як через зміну клімату, так і через втручання людини.

Не виключено, що наступне покоління більше не зможе захоплюватися деякими з чудес природи.

Мертве море в Ізраїлі

У воді Мертвого моря можна не лише плавати, а й сидіти на ній. Тому що в ньому особливо великий вміст солі. Однак якщо порівняти з 1980-ми роками, то можна побачити, що за обсягом Мертве море було набагато більшим. Такий розвиток подій пов’язаний з тим, що Йорданія та Ізраїль викачують надто багато води для видобутку солі та для сільського господарства. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, щороку рівень води знижується на 90 см. За оцінками експертів, Мертве море зникне вже до 2050 року.

Флора та фауна Мадагаскару

Віддаленість від материка для первозданної природи давала чимало переваг. Ось чому на Мадагаскарі мешкають такі види тварин та рослин, яких немає більше ніде у світі. Близько 80% флори та фауни Мадагаскару унікальні. Але й тут людина залишили свій слід. На четвертому за величиною острові у світі вирубуються ліси у масових масштабах. Якщо браконьєрство, торгівля деревиною та сільське господарство розвиватимуться такими темпами у майбутньому, то природа острова піде в минуле, лісів не залишиться зовсім.

Коралові рифи Мальдів

Сьогодні Мальдіви – це райський куточок і символ чарівної природи серед тропіків. Коралові рифи та 26 мальовничих атолів з піщаними пляжами – рай для подорожей, над яким теж нависла загроза зникнення. Проблема в тому, що висота морського узбережжя островів не перевищує одного метра над рівнем моря. Але рівень моря неухильно підвищується, оскільки полярні льодовики тануть через глобальне потепління. За прогнозами експертів, до 2080 року острови можуть зникнути під поверхнею води.

Великий кораловий риф в Австралії

Найбільша коралова екосистема у світі занепала. Барвистий рай для дайвінгу, який колись сягав 2300 км, все більше приречений на вимирання. Особливо трагічним був 2002 рік, коли сталася наймасовіша загибель коралів за весь час. На той час знебарвлення коралів склало 60% від усіх існуючих у цьому місці. Однією з причин цієї трагічної події стало підвищення температури води, яке завдало шкоди кораловому рифу. Якщо підвищення температури продовжиться, риф може загинути через 20 років.

Антарктида

Якщо лід в Антарктиді продовжить танути з такою самою швидкістю, як і зараз, Антарктика може повністю звільнитися від нього протягом наступних 20-40 років. А це вплине на всіх жителів планети, оскільки багато міст і навіть країн підуть під воду. Ще одна небезпека танення льодів – це відродження небезпечних для людини бактерій, які були під льодом мільйони років. Існує гіпотеза, що і коронавірус прийшов саме таким шляхом. Парадокс у цьому, що для природи це природний процес. Антарктика не завжди була під льодом, для історії Землі таке чергування є закономірним, просто етапи можуть бути в мільйони років. Але для людства це катастрофа.

Тропічний ліс Амазонки в Бразилії

Ліс Амазонки, як і раніше, залишається найбільшим тропічним лісом у світі. На даний момент вчені зареєстрували там близько 425 видів ссавців, 1300 видів птахів та близько 40 000 видів рослин. У цих тропічних лісах мешкає близько 350 корінних народів. Однак масова вирубка, забруднення навколишнього середовища та зміна клімату призведуть до того, що регіон Амазонки перетвориться на степ вже до 2060 року. З усього сказаного, можна дійти невтішного висновку, що попри всі досягнення у науково-технічному прогресі, людина неспроможна вважати себе вінцем еволюції. Тому що дика природа завжди сильніша. Є версія, що наша цивілізація не перша на цій планеті. До неї було кілька, з таким самим рівнем розвитку. І всі загинули на якомусь етапі. І навіть якщо брати теорію Дарвіна про еволюцію людства, можна помітити, скільки часу знадобилося те що, щоб досягти такого рівня розвитку, як ми нині. Це 200-000 років. І більшість часу люди воювали між собою, що зупиняло прогрес розвитку. Тобто втратити все те, що накопичено за цей час, можна за дуже короткий проміжок часу, а відновити — буде потрібно багато часу.

попередня статтяНезвичайні корисні десерти, які можна приготувати з гречки
наступна статтяЛікарка розповіла, чому потрібно проходити 10 000 кроків на день
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я