...
ГоловнаЛайфстайлЯк доглядати за трикотажем: 10 порад, щоб речі служили довше

Як доглядати за трикотажем: 10 порад, щоб речі служили довше

Підпишіться на нас:

В осінньо-зимовий сезон у нашому гардеробі стає відчутніше більше трикотажу. А цього року він ще й у тренді. В’язані светри, кардигани, сукні, брюки спідниці… як їх правильно прати та зберігати, щоб вони служили якомога довше?

Ось пара порад. Можливо, все це ви вже знаєте, але ще раз освіжити цю інформацію в пам’яті зайвим не буде.

1. Періть вручну трикотаж або оберіть на пральній машині відповідний режим, “ручне” або “делікатне” прання. Зазвичай це температура не вище 30 градусів – якщо вода буде гарячою, річ може “сісти”.

2. При пранні трикотажних виробів не використовуйте миючі засоби, що містять усі види відбілювачів, біодобавки (ензими), луги та їх сполуки, кольорові гранули.

3. Є спеціальні засоби для прання, наприклад шампуні для кашеміру. Для особливо делікатних речей краще використовувати їх.

4. Є також різні народні засоби. Вважається, що для того щоб зробити річ м’якшою, потрібно при полосканні розчинити у воді чайну ложку гліцерину.

5. Викручувати річ небажано, як і сильно її віджимати, робіть це обережно, краще вручну. У машині встановіть мінімальну кількість обертів.

6. Сушіть у горизонтальному положенні. Наприклад, на рушниці. Від металевої сушарки можуть залишитись заломи.

7. Прасуйте негарячою праскою до 110 °C, з вивороту.

8. Не зберігайте в’язані вироби на плічках – так вони можуть витягнутися. Акуратно складайте їх у невеликі стоси і зберігайте на полицях

9. Щоб не заводилася моль, а светри завжди залишалися свіжими і смачно пахли, покладіть аромасаше.

10. Купіть машинку від катишків. Вони рано чи пізно утворяться на будь-якій трикотажній речі. Менше ктишків буде на гладкій тканині, більше – на пухнастій. Катишки утворюються в місцях тертя, стежте за цим і обробляйте ці місця машинкою.

Нехай улюблені речі тішать вас довше!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...