Експерти назвали 5 корисних властивостей мандаринів

0
Експерти назвали 5 корисних властивостей мандаринів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мандарини давно стали незмінним символом Нового року поряд із салатом олів’є та ігристим. Проте ці улюблені всіма цитрусові не лише смачні, а ще й дуже корисні.

Подробиці

Мандарини – справжнє джерело вітамінів і корисних фруктових кислот. Завдяки високому вмісту вітаміну А, фрукти допомагають у профілактиці падіння зору, покращують стан шкіри, кісток і зубів.

Вітамін С – потужний природний антиоксидант – стимулює вироблення імуноглобуліну, що забезпечує надійний захист організму від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім того, вітамін захищає клітини організму від пошкодження вільними радикалами, запобігає розвитку запальних процесів, уповільнює старіння, живить шкіру, надає їй природного сяйва та захищає від згубного впливу ультрафіолету.

Вітамін В1 благотворно впливає на нервову систему, покращує пам’ять та концентрацію. Мандарини також багаті на вітамін D, який особливо необхідний в холодну пору року, коли ми мало бачимо сонце. Вітамін покращує роботу мозку та серцево-судинної системи і навіть здатний уповільнити старіння. Ще один важливий вітамін, який міститься в мандаринах, — вітамін К: він зміцнює кістки та суглоби, надає еластичність стінкам кровоносних судин та перешкоджає їх кальцифікації.

Мандарини — низькокалорійний продукт: фрукти містять лише близько 50 ккал на 100 г. Мандарини не провокують різкого стрибка цукру в крові, а отже, не стануть причиною підвищення апетиту і не збільшать ризик переїдання. Фрукти містять пристойну порцію клітковини, завдяки чому забезпечують детоксикацію організму та нормалізують роботу травної системи. Головне, не знімайте з мандаринів білі плівочки – у них міститься до 80% усіх корисних речовин.

попередня статтяЕксперти назвали 6 корисних для зору продуктів
наступна статтяЯк харчуватися взимку, щоб не набрати зайвого
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я