...
ГоловнаЛайфстайлЯк швидко очистити вироби з кришталю, скла та фарфору

Як швидко очистити вироби з кришталю, скла та фарфору

Підпишіться на нас:

Кришталь неймовірний, якщо він чистий. Коли промінь світла попадає на його грані, він іскриться та сяє. В цьому є естетична сила кришталевих виробів. Скло менш благородно виглядає, але і воно має бути без розводів, плям від пальців.

Посуд щоденного використання

Блиск посуду можна поновити за допомогою оцту. Додайте всього 50 мл в посудомийну машину, коли буде цикл полоскання. Якщо миєте під краном, тоді в окрему ємність зробіть розчин для ополіскування.

Мутний наліт на стаканах

Врятувати стакани від такого нальоту можна за допомогою того ж оцту. Він допоможе позбутись і плям від жорсткої води. У каструлі розведіть у рівних частинах воду та оцет. Замочіть в ньому стакани на 15 хвилин. Якщо наліт сильний, тоді можна і на 30. Добре помийте потім посуд, який буде сяяти чистотою.

Бокали з кришталю та фарфор

Їх миють у воді із 2 ст.л. оцту. Потім їх треба ще раз сполоснути розчином з води та оцту у співвідношенні 3:1. Не тріть, а лишіть висохнути на повітрі. Фарфоровий посуд можна мити у теплій воді. На таз води додають 200 мл оцту. Після миття також виставляйте сушитись на рушник на столі.

Прості поради, які дозволяють робити посуд чистим та таким бажаним для використання. Приємно брати до рук бокали, на яких немає жодних плям.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...