Як можна використати чорнобривці, що перецвіли

0
Як можна використати чорнобривці, що перецвіли
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чорнобривці не лише прикрашають клумбу яскравими суцвіттями, а й виконують функцію захисника від шкідників для корисних рослин на городі. Також суцвіття корисне в косметології та в домашній медицині, досить універсальна квітка.

Подробиці

Досвідчені садівники відзначають, що фітонциди, які є у всіх частинах цієї рослини, можуть допомогти захистити грядку від цибулевої мухи, колорадського жука та капустяної білявки. Коріння чорнобривців виділяє тіофен, що відлякує ґрунтових шкідників. А також пригнічує ріст деяких бур’янів, зокрема пирію і хвоща. Саме тому рекомендують чорнобривці висаджувати по периметру городу та у широких міжряддях, а в саду — у пристовбурних колах.

Коли чорнобривці перецвітуть, суцвіття зберіть на насіння, на лікувальні чаї та настоянки спиртов. Крім того,  підготуйте разом зі стеблами для добрива — закопані залишки чорнобривців будуть 2-3 роки захищати грядки від фітопатогенів і шкідників.

Нематода і довгоносик — шкідники, що часто зустрічаються садівниками, які вирощують полуницю — не терплять фітонциди, тому доречно чорнобривці розкласти між кущиками ягід.

На фінішному етапі прибирання не варто виривати з корінням кущі чорнобривців, адже воно покращує склад та структуру ґрунту, підвищує рівень вологопроникності, запобігає вимиванню важливих мікроелементів.

попередня статтяСолодкі сирники без цукру та меду
наступна статтяЯк використовують кавову гущу в морозильній камері і при вирощуванні квітів
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я