Для чого на грядці змащують капусту варенням

0
Гусінь на капусті
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування капусти супроводжується багатьма нюансами: організація правильного поливу, умов для бутонізації, догляд за ґрунтом. А ще потрібно постійно боротись із шкідниками. Одна з головних задач полягає у знешкодженні ненажерливої гусені (капустяна совка, капустянка). Не поспішайте в магазин. Хімічні засоби можна застосувати пізніше, коли екологічні способи вже будуть випробувані. Підмогою у ефективній боротьбі може стати варення.

Як воно діє

Не думайте, що капусту потрібно обмастити варенням, щоб смачно нагодувати гусінь. Звичайно, частині з того вона буде рада, але ціль стоїть зовсім інакша. На грядку, де росте капуста, потрібно заманити ос, привернути їх увагу.

Солодкі ласощі готують з цукрового сиропу, морсу, варення. Якщо використовуєте рідкий засіб, тоді обприскайте капусту з пульверизатора. При наявності варення просто трохи намастіть його на листя рослин. Оси почнуть цікавитись солодким, а перед десертом зможуть ще й мати основну страву — молоду гусінь.

Може спосіб і хитрий, але простий та екологічний. Він підійде на той випадок, коли гусінь ще не сильно розмножилась. В інакшому випадку без пестицидів буде важко обійтись. Але на початку спробуйте зупинити розмноження колоній природним способом. Будьте винахідливі, бо за хімією в магазин можна піти в будь-який момент.

попередня статтяКуряча грудка, яка тане у роті після маринаду всього з 2 інгредієнтів
наступна статтяГотуємо яйця по-португальськи за 10 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я