“Корисні” поради, як купувати речі, які ти дійсно носитимеш

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Грамотно складений зручний та стильний гардероб може здорово спростити твоє життя. Однак часто річ, куплена по любові, вже після першого вдягання здається зовсім не підходящою. Навести лад у шафі та навчитися вибирати по-справжньому потрібні речі може кожна. Розбираємося, яких правил потрібно дотримуватися, щоб скласти стильний і практичний гардероб.

У кожної з нас в гардеробі є пара улюблених блузок, які поєднуються тільки з однією парою джинсів або зовсім не гармонують з жодною з речей. Саме тому необхідно перед черговим шопінгом наводити лад у шафі та сортувати одяг за категоріями. Перед тим, як оплатити нову річ на касі, подумай, чи поєднуватиметься вона хоча б з 3 іншими елементами одягу, які вже є в твоєму гардеробі.

Обов’язково приміряй річ перед покупкою

Правильний підбір розміру одягу – один із принципів успішного шопінгу. Навіть якщо найближчим часом ти плануєш скинути кілька зайвих кілограмів або трохи набрати, не варто вибирати речі, які не підійдуть тобі за розміром у момент покупки. Щоб точно визначити розмір фігури, перед походом у магазин необхідно зняти такі мірки:

  • виміряй зріст і довжину ніг від лінії талії і до підлоги;
  • обхват грудей виміряй по найвищих точках грудей у ​​зоні пахв;
  • обхват талії потрібно виміряти по найтоншій її частині;
  • обхват стегон виміряй горизонтально по найбільш опуклих точках сідниць.

Проте одяг у магазинах іноді не відповідає заявленому розміру. Тому важливо також орієнтуватись на власні відчуття. Перед покупкою речі обов’язково приміряйте її. У випадку, якщо ти віддаєш перевагу онлайн-шопінгу, звертай увагу на коментарі інших користувачів і заздалегідь переконайся, що є повернення або обмін, якщо розмір тобі не підійде.

Підбирай речі, які відповідають твого способу життя

Незважаючи на безліч порад стилістів щодо вибору фактури, кольорів та форми одягу, універсальної формули базового гардеробу не існує. Перш ніж вирушити за покупками, проаналізуй не лише свій гардероб, а й спосіб життя.

Так, наприклад, мамам у декреті може бути набагато комфортніше у м’яких трикотажних кофтах, ніж у кіпняно-білих офісних сорочках. А до гардеробу співробітниці банку швидше впишеться класична спідниця-олівець, ніж коротка тенісна спідниця. Звичайно, іноді необхідно і відступати від звичного гардеробу та купувати речі, що відрізняються від повсякденних. Проте, складаючи саме базовий гардероб, враховувати свій спосіб життя просто необхідно.

Вибирай одяг, виготовлений з якісних матеріалів

Звичайно, одяг не можна назвати інвестицією в прямому значенні цього слова. Однак віддаючи перевагу якіснішим речам, ти здійснюєш довготривалу, екологічну та більш обдуману покупку.

Речі з дорогих матеріалів відрізняються від дешевого одягу не лише тканиною, а й якістю виконання. На дорожчій речі шви завжди будуть рівніші, гудзики щільніше пришиті, а кишені розміщені на потрібній висоті. Звичайно, не завжди і не у всіх нас є можливість купувати брендові, дорогі речі. Але золоте правило стильного і вдалого гардеробу полягає в тому, що краще мати дві пари якісних джинсів і всього одне пальто, ніж забивати шафи купою одягу, який швидко зноситься займаючи простір.

Шукай речі за типом фігури

Найчастіше приміряючи гарний одяг, ми дивуємося тому, наскільки розходиться наша зовнішність з очікуваннями. Найчастіше це пов’язано з тим, що річ не відповідає заявленому розмірному ряду, або не підходить під тип фігури. Отже, запорука вдалого гармонійного образу полягає в необхідності враховувати всі нюанси фігури при виборі одягу. Вивчи рекомендації стилістів про те, який крій одягу підходить під твій тип фігури та спостерігай за власними відчуттями.

Зупинися на аксесуарах класичних форм та кольорів

 

Існує негласний аксесуарний мінімум, який варто мати у базовому гардеробі. Правильно підібрані аксесуари допоможуть доповнити образ і легко перетворити його з офісного на вечірній і навпаки. Ось кілька правил, які допоможуть вибрати найуніверсальніші аксесуари:

  • Віддай перевагу чорним, сірим або темно-синім сумкам.
  • В арсеналі краще мати базові сумки великих і дрібних розмірів. Вироби, виготовлені з натуральної шкіри, при правильному догляді прослужать довгі роки.
  • Вибирай сумки стандартних форм із мінімумом фурнітури, щоб легко поєднувати їх із повсякденними образами.
  • Якщо ти любиш носити біжутерію, віддай переваги матеріалам, які підходять саме тобі. Золоті та срібні прикраси стилісти не рекомендують поєднувати в одному образі. Крім того, важливо дотримуватися балансу. Щоб образ не виглядав занадто химерно і не був перенасичений деталями, не використовуй більше 2 прикрас. Так, наприклад, якщо ти віддаєш перевагу кільцям, поєднуй їх або з ланцюжком, або з сережками.
  • Один з найбільш функціональних та незамінних аксесуарів як у жіночому, так і в чоловічому гардеробі – ремінь. У базовий гардероб, незалежно від того, в яких кольорах він складений, легко впишеться чорний шкіряний ремінь. Сьогодні у тренді широкі моделі з мінімумом фурнітури. Не забувай, що ремені теж мають розмір та вибирати їх потрібно, керуючись своїми параметрами.
попередня статтяВ Китаї зявився двійник Ілона Маска
наступна статтяПокоління ретроградного Меркурія і натальних карт: чому міленіали такі забобонні
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я