Як перемогти мурах на квітах та показати їм дорогу на вихід

0
Мураха на квітах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мурахи — це невід’ємна частина городництва. З ними постійно доводиться вести нерівну боротьбу. Все ж таки їх набагато більше. Природу треба берегти, але і квітам шкодити не треба. Як пояснити мурахам, що їм не місце на квітах і на ділянці?

Екологічно та ароматно

Саме так можна охарактеризувати метод використання трав із сильним запахом. Потрібно зварити відвар. В його склад входять петрушка, полин, ще можна додати лаванду та цибулеве лушпиння. Для комах запах такого засобу буде справжнім стресом. Покропіть місце, де вони водяться. Є вірогідність, що вони змінять траєкторію свого життя подалі від вашої клумби.

Ще один варіант ароматної атаки проти мурах — часниковий настій. Ним обробляють квіти та молоді бутони, якими люблять ласувати маленькі пронири.

Якщо екологічні методи боротьби не приносять успіхів, доведеться використовувати хімічні препарати. Один з дієвих — Bros від мурах. Розкидайте гранули у місцях, де вони чимчикують. Також обробіть клумбу, щоб мурахи не мали до неї доступу. Це допоможе захистити ваші квіти.

попередня статтяСмачний суп з квашеною капустою, шинкою та беконом
наступна статтяЯк приготувати гарбузові оладки
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я