Чи можна висаджувати помідори в одне місце двічі підряд

0
Помідори на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кожен сезон городники йдуть на базар за розсадою помідорів. Пройти повз кущики досить важко, адже свої томати завжди ароматніші та солодші. Звичайно, з розсадою доведеться повозитись, щоб виростити. Підживлення, боротьба зі шкідниками та хворобами, коливання денних і нічних температур — справ буде багато. А ще треба перед тим всім вирішити, де краще висадити розсаду.

Що треба знати про вибір місця

Помідори люблять рости в сонячних та теплих місцях. Відповідно такі ділянки мають бути відведені під грядки. Оптимальний варіант — південне розташування. Одразу продумайте варіанти захисту помідорових кущів від холодного вітру.

Повторна локація

Якщо минулого сезону помідори радували врожаєм, це не означає, що на тій самій грядці вийде тріумфальне повторення. Городні закони кажуть про категоричну заборону висаджувати помідори в одному й тому самому місці.

За час зростання та розвитку ґрунтові запаси корисних речовин вичерпались. Іншими словами, ґрунт не зможе забезпечити повторне живлення рослини на тому самому рівні.

На грядці, де росли чи ростуть культури пасльонової родини, можна садити помідори через 3 роки. Томати вільно садять на місця після буряка, капусти, моркви, часнику, цибулі, огірків, кабачків, патисонів. Обирайте правильне місце для грядки з помідорами. Тільки тоді можна буде очікувати гарний врожай із соковитими домашніми томатами.

попередня статтяЯк приготувати овочеву ікру з болгарським перцем
наступна статтяГотуємо зимовий рататуй з кабачків та баклажанів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я