...
ГоловнаЛайфстайлНе обрізайте полуницю у вересні, якщо хочете мати врожай на наступний сезон

Не обрізайте полуницю у вересні, якщо хочете мати врожай на наступний сезон

Підпишіться на нас:

Полуниця потребує багато уваги. Зрештою, будь-яка городня культура її потребує. Підживити, полити, захистити від шкідників, підготувати до наступного весняного сезону — ні хвилини спокою. У вирі городніх справ не поспішайте обрізати кущики полуниці. Вересень для цього не підходить.

Чому не в вересні

В силу вступає розуміння вегетативних особливостей рослин. В вересні можна провести тільки загальні санітарні роботи. Вони полягають у прибиранні засохлого чи пошкодженого листя. Повністю обрізати кущики можна було в інший час.

В вересні в полуниці закладаються квіткові бруньки. Якщо ви зріжете під корінь рослину, вона не зможе цього зробити в достатній кількості. Відповідно, у вас на наступний сезон буде мало ягід.

Ще одна очевидна причина не робити цього. Після ранньої обрізки полуничні кущики стануть слабкими через брак процесів фотосинтезу. Це призведе до підвищеної хворобливості.

Полуниці потрібне листя, щоб перезимувати. Без нього вона не зможе захистити бруньки від морозу. Без достатньої кількості листя коренева система рослини також може постраждати.

Отже, в вересні не проводять обрізку полуниці. Це вже є пізній для неї період. Оптимальним вважається час після плодоношення та до кінця літа. До зими кущики встигнуть наростити зелену масу для комфортного подальшого розвитку.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...