...
ГоловнаЛайфстайлЩо треба зробити, щоб цибуля та часник могли зберігатись 2 роки

Що треба зробити, щоб цибуля та часник могли зберігатись 2 роки

Підпишіться на нас:

Звучить майже нереально. В першу чергу, для чого так довго зберігати. Цибулю та часник можна використати набагато раніше. Зрештою, якщо не з’їсти, можна висадити в наступному сезоні на городі. Але, якщо врожай був щедрим, чому б не забезпечити тривале зберігання. Для цього є один метод.

Що треба зробити

Потрібно приготувати спеціальний засіб на основі калію перманганат, що в народі іменується марганцівкою. Розведіть її у воді, щоб колір був ледь рожевий. Пропорції — на 10 л води потрібно 1 ч.л марганцівки. У цей розчин потрібно покласти часник та цибулю для дезінфекції.

Калію перманганат є фунгіцидним засобом. Обробляючи ним коренеплоди, нейтралізуються потенційні ризики, які можуть призвести до псування. Цей метод дозволяє збільшити термін зберігання вдвічі. Якщо у вас буде щедрий врожай в наступному сезоні, ви знатимете, що з ним робити.

Правильне зберігання

Обробити коренеплоди — частина успіху. Друга залежить від правильності організованих умов зберігання. Температура в приміщенні має бути не вище 6 градусів. Оптимально вважається від +3 до +6 градусів.

Часник та цибулю не кладуть у металеві ящики. В них утворюється високий рівень вологості, що призведе до розвитку гнилісних процесів. Ідеально, якщо часник підвісити за стебла. Також можна зберігати в коробках, але без нашарування в них коренеплодів. Тільки в один шар для забезпечення повітряного простору. Для цибулі це також актуально. При правильно організованому зберіганні та обробці марганцівкою врожай довго буде лишатись цілим.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні Безумовно, головний модний камбек осені...

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже комфортно, а по-друге,...

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...