4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави

0
4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дуже складно уявити свій ранок без чашки ароматної кави. Особливо в холодну пору року, коли кава – єдине, що може змусити вас залишити тепле ліжко. На щастя, вживання кави може бути не тільки безпечним, але й корисним для здоров’я, якщо її правильно пити.

Помірне споживання( 400 мл в день) кави може сприяти прискоренню обміну речовин, активізувати процес розщеплення жирів, знизити запальні процеси в організмі, захистити організм від вільних радикалів та зменшити розвиток діабету. Не кажучи вже про те, що кава сприятливо позначається на настрої, працездатності та загальному самопочутті. Однак, при частому і неправильному споживанні кофеїн може зашкодити організму. Про те, які помилки найчастіше роблять любителі кави і чому їх варто уникати, розповідаємо в нашому матеріалі.

Пити каву на голодний шлунок

Згідно з дослідженнями, кава до прийому сніданку може підвищити рівень цукру в крові і привести до загострення і розвитку хронічних захворювань травної системи, таких як гастрит або виразка. Пити каву відразу після їжі теж не найкраща ідея, оскільки в цьому випадку вона може зашкодити травному процесу та спричинити кишковий дисбаланс. Найбільш оптимальне рішення – пити каву через годину після їжі.

Пити більше чотирьох чашок кави на день

Крім розладу сну, надмірне споживання кофеїну може викликати навантаження на серце і порушення роботи серцево-судинної та нервової систем, а також підвищити артеріальний тиск і призвести до зневоднення організму, що загрожує подальшими несприятливими для здоров’я наслідками – наприклад, зниженням імунітету.

Вживати нефільтровану каву

Нефільтрована кава – особливо якщо під час її приготування кавова гуща занадто довго залишалася в гарячій воді, – містить речовини, що підвищують рівень поганого холестерину. Краще звести його вживання до мінімуму або взагалі перейти на корисну фільтр-каву — за результатами досліджень, помірне вживання такої кави скорочує ризик смертності від захворювань серцево-судинної системи.

Пити розчинну каву

При виготовленні розчинної кави виробнки часто додають сухе молоко, цукор, ароматизатори та інші добавки для більш насиченого смаку. Корисних властивостей у розчинній кави набагато менше, ніж шкідливих. У ньому міститься більше кофеїну, ніж у натуральних зернах, і часте споживання такої кави може швидше викликати залежність. Крім того, до складу розчинної кави входить хлорогенова кислота, яка негативно впливає на роботу серця.

попередня статтяСтоматолог назвав 7 причин, чому люди виглядають старшими
наступна статтяЛікарі розповіли, чим загрожує мандаринове переїдання
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я