...

4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави

Підпишіться на нас:

Дуже складно уявити свій ранок без чашки ароматної кави. Особливо в холодну пору року, коли кава – єдине, що може змусити вас залишити тепле ліжко. На щастя, вживання кави може бути не тільки безпечним, але й корисним для здоров’я, якщо її правильно пити.

Помірне споживання( 400 мл в день) кави може сприяти прискоренню обміну речовин, активізувати процес розщеплення жирів, знизити запальні процеси в організмі, захистити організм від вільних радикалів та зменшити розвиток діабету. Не кажучи вже про те, що кава сприятливо позначається на настрої, працездатності та загальному самопочутті. Однак, при частому і неправильному споживанні кофеїн може зашкодити організму. Про те, які помилки найчастіше роблять любителі кави і чому їх варто уникати, розповідаємо в нашому матеріалі.

Пити каву на голодний шлунок

Згідно з дослідженнями, кава до прийому сніданку може підвищити рівень цукру в крові і привести до загострення і розвитку хронічних захворювань травної системи, таких як гастрит або виразка. Пити каву відразу після їжі теж не найкраща ідея, оскільки в цьому випадку вона може зашкодити травному процесу та спричинити кишковий дисбаланс. Найбільш оптимальне рішення – пити каву через годину після їжі.

Пити більше чотирьох чашок кави на день

Крім розладу сну, надмірне споживання кофеїну може викликати навантаження на серце і порушення роботи серцево-судинної та нервової систем, а також підвищити артеріальний тиск і призвести до зневоднення організму, що загрожує подальшими несприятливими для здоров’я наслідками – наприклад, зниженням імунітету.

Вживати нефільтровану каву

Нефільтрована кава – особливо якщо під час її приготування кавова гуща занадто довго залишалася в гарячій воді, – містить речовини, що підвищують рівень поганого холестерину. Краще звести його вживання до мінімуму або взагалі перейти на корисну фільтр-каву — за результатами досліджень, помірне вживання такої кави скорочує ризик смертності від захворювань серцево-судинної системи.

Пити розчинну каву

При виготовленні розчинної кави виробнки часто додають сухе молоко, цукор, ароматизатори та інші добавки для більш насиченого смаку. Корисних властивостей у розчинній кави набагато менше, ніж шкідливих. У ньому міститься більше кофеїну, ніж у натуральних зернах, і часте споживання такої кави може швидше викликати залежність. Крім того, до складу розчинної кави входить хлорогенова кислота, яка негативно впливає на роботу серця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я