Для чого проводити осінню обрізку вишні

0
Обрізка вишні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Питання обрізки вишні є одним з обговорюваних серед власників ділянок. Одні притримуються думки, що це треба робити лише навесні та влітку, інші – доводять необхідність весняних та осінніх обрізних процедур. Давайте розберемося в цьому питанні детальніше.

Для чого обрізати кісточкові дерева

Без цієї процедури дерева швидше старіють. Вони втрачають здатність до рясного плодоношіння. Окрім того, оновлення гілок дає змогу формувати дереву пишнішу крону. Санітарна обрізка допомагає звільнити вишню від усього зайвого у вигляді старих гілок. Процедура зміцнює імунітет дерева, запобігаючи виникненню різноманітних хвороб.

Коли проводять обрізку вишні

Санітарні роботи проводять не тільки навесні, але і восени. Так, дерева потрібно готувати до зими. Зверніть увагу, що молоді однорічні дерева ніколи не обрізають. Якщо після пересаджування рослина ще не зміцніла, для неї цю процедуру також відкладають до весни або наступної осені.

Виконувати роботи такого характеру із кісточковими деревами можна в період з вересня по листопад. Якщо погода стоїть тривалий і довший час тепла, тоді можна обрізати і пізніше.

Обрізати потрібно з дотриманням санітарних вимог. Інструменти мають бути знезаражені спиртом,  марганцівкою або розчином залізного купоросу (5%). Зрізи обробляють спеціальною мастикою або садовим варом. Ваші вишні будуть краще рости та мати рясне плодоношіння при регулярному обрізуванні гілок восени.

попередня статтяСекрет приготування пухких сирників за бабусиним рецептом
наступна статтяЯкщо вам набридла яєчня, приготуйте яйця новим способом
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я