Чи потрібно сіяти чорнобривці під зиму

0
Чорнобривці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чорнобривці — улюблені квіти багатьох квіткарів. Вони гармонійно прикрашають клумби як на дачній ділянці, так і у місті. Пишні та яскраві — чорнобривці привертають увагу. Окрім естетичної складової, вони є корисними рослинами. Чорнобривці здатні відлякувати шкідників від культур, поряд з якими ростуть, захищаючи: картоплю від нематод, цибулю від цибулевої мухи, капусту від капустяної білянки.

Висаджування під зиму

Звичайно, більшість дачників садять чорнобривці весною. Погода дозволяє більше часу проводити на повітрі, але можна для себе скоротити кількість роботи в новому сезоні. Чорнобривці можна сіяти під зиму, проте треба брати до уваги особливості ґрунту та характер зими в регіоні. В місцевості, де переважно низькі температури, у насіння більше шансів загинути, ніж потім прорости. При помірному температурному режимі висаджувати можна.

Якщо ґрунт в більшості складається з глини, сіяти в нього під зиму чорнобривці не варто. Вони не перезимують. При помірних морозах можна робити посів на сухих та піщаних ділянках.

Найкраще місце для чорнобривців — суґлинний ґрунт з нейтральним рівнем кислотності. Грядці з квітами потрібно забезпечити достатню кількість світла. Обирайте для неї ділянку з невеликим нахилом. Чорнобривцям властиво вбирати вологу, тому це допоможе знизити ризик застою води та загнивання коріння.

Посівні роботи потрібно проводити до настання заморозків. У борозну закладають більше насіння, ніж зазвичай весною. Зверху присипають сухою сумішшю з торфу, піску та садового ґрунту. Готують її заздалегідь та зберігають у приміщенні до моменту використання. Пропорції субстрату — на дві частини торфу беруть по одній частині піску та ґрунту.

Чи виростуть навесні чорнобривці — питання неоднозначне. З впевненістю можна сказати тільки те, що певне насіння має шанси прорости, але частина пропаде. Все залежить від особливостей ґрунту та погодних умов. Якщо воно зможе перезимувати, це стане плюсом для імунітету рослини та її стійкості до хвороб.

попередня статтяКартопляні деруни з куркою — швидка та смачна страва
наступна стаття4 способи приготування перлової крупи без замочування
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я