3 причини, чому потрібно додавати сіль у пральний порошок під час прання

0
3 причини, чому потрібно додавати сіль у пральний порошок під час прання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після того, як з’явилися пральні машини-автомат, всі домогосподарки змогли “зітхнути спокійно”. Більше не потрібно прати білизну руками. Але, не всі пральні машини здатні швидко та ефективно впоратися із брудними речами.

Щоб підвищити рівень ефективності прання, багато людей користуються перевіреними лайфхаками, наприклад додають кухонну сіль при пранні. Як це впливає на процес прання?

Усунення плям

Проста сіль допоможе впоратися майже з будь-якими плямами. Наприклад, якщо на предмет одягу пролилося вино, то на місце треба відразу насипати сіль, а потім залишити на 30-40 хв. у холодній воді. Залишається тільки випрати все машинці.
Від плям крові теж позбавить сіль. Спочатку речі замочують у холодній воді, у якій попередньо розмішують сіль. Потім речі перуть при температурі 60 градусів. Сіль не зашкодить речам.

Збереження кольору

Важливо, щоб річ після прання не втратила свого кольору. Нерідко на кольорових речах після прання з’являється неприємний відтінок сірого. Таке буває, якщо використовувати неправильний порошок або помилки у виборі режиму прання.
Можна придбати спеціалізований гель, який збереже початковий колір. У цьому допоможе кухонна сіль. Разом із порошком засипають 1 столову ложку солі. Одяг буде яскравим, як із магазину.

М’якість речей

Проста кухонна сіль здатна надати таку ж м’якість, як і дорогий кондиціонер. Щоб речі були м’якими, необхідно додати 3-4 столові ложки кухонної солі при пранні.

попередня статтяДосвідчені городники радять, що робити з бурячинням
наступна статтяСмачний та простий сніданок за лічені хвилини: оладки з начинкою з ковбаси та сиру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я