Старі виделки та ложки блищатимуть, як нові

0
Старі виделки та ложки блищатимуть, як нові
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після тривалого, навіть багаторічного, використання ложки та виделки вкриваються нальотом, а іноді застарілий жир робить їх не приємними для використання. Це не є причиною, аби бігти до магазину й купувати новий набір. Існує багато способів, що подарують старим речам “нове життя”. Цей перевірений, ефективний та швидкий.

Подробиці

Для того, щоб столові прибори — виделки, столові ложки, чайні ложечки та ножі — виглядали, мов із магазину, потрібно їх раз у пів року обробляти таким засобом.

У 3 л гарячої води, бажано навіть окропу, додати 1 ст.л. соди, помістити всі прибори. Занурити так, щоб повністю були покриті рідиною. Потім додати 1 ст.л. лимонної кислоти . Зверніть увагу, що буде реакція — розчин піниться, тому варто обрати каструлю чи миску високу, щоб не було “пінного потопу”.

Залишити виделки-ложки на 30 хвилин. За цей час можна промити лоток для столових приборів. До речі, також можна використати подібний розчин, але в меншій пропорції: 1 ч.л. соди, 1 ч.л. лимонної кислоти та 1 ст.л. води. Пастоподібною масою натерти пластиковий лоток і змити під струмом води. Вигляд буде ідеально чистим.

Після цього поверніться до приборів — злийте воду, залийте новою — теплою і сполосніть. Не потрібно додатково терти, а тим більш шкребти. Наліт та жир розчиниться, мов і не було.

Залишається витерти, скласти та наступні 4-6 місяців радіти чистесеньким виделкам, ложкам та іншим приборам.

попередня статтяЯк приготувати ніжний паштет із печінки та яблук
наступна статтяЯк замаринувати лісові гриби на зиму
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я