Як і коли поливати кактуси: основні заповіді досвідчених квітникарів

0
Як і коли поливати кактуси: основні заповіді досвідчених квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кактуси улюблені багатьма за їх невибагливий характер та витривалість. Але все ж таки думка про те, що ці рослини не потребують взагалі ні якого догляду – вкрай помилкові.

Як і інші кімнатні рослини, кактуси як мінімум потребують поливу.

Для зволоження ґрунту в горщиках з колючими рослинами підходить звичайна вода з-під крана, яка відстоювалася щонайменше добу або була профільтрована.

Використовувати жорстку воду небажано – виправити ситуацію можна кип’ятінням або додаванням кількох крапель оцтової кислоти.

Відповіді питанням, як часто слід поливати кактуси, немає. Частота поливів пов’язана зі станом рослини, температурою повітря та вологістю в приміщенні, а також кількістю сонячного світла.

Якщо говорити про осінь, необхідно зазначити, що регулярність процедури варто поступово знижувати. Особливо актуально це правило для тих екземплярів, яким належить перезимувати в прохолодному приміщенні, оскільки через занадто часті поливи стовбур кактуса може бути деформований.

З приходом вересня поливи проводять вранці – так волога випарується протягом дня, що запобігатиме можливому загниванню коріння.

При зволоженні докладіть всіх зусиль, щоб рідина не потрапила на стебло, воду слід лити біля краю горщика, переконавшись, що земля добре просохла.

Оптимальний варіант поливу – через піддон. Налийте в нього більше води, а через 10-20 хвилин злийте залишок. Важлива умова – наявність гарного дренажу у горщику, щоб вода не застоювалася.

попередня статтяЯк досвідчені городники використовують лушпиння від насіння
наступна статтяМолочні пряники на заварному тісті: просто та швидко
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я