Сезон грибів у розпалі: які найкорисніші

0
Сезон грибів у розпалі: які найкорисніші
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Східна медицина протягом тисячоліть використовувала гриби, при цьому їхній різновид унікальний і наділений особливими перевагами для здоров’я. Доведено, що гриби підтримують імунну систему, захищають від багатьох хвороб і навіть є своєрідними міні-вакцинами від стресу. Розбираємось із найкориснішими з них.

Шиїтаке

Якщо ви вже готуєте шиїтаке, то продовжуйте в тому ж дусі. Такі гриби особливо важливі для серця, а неочевидним бонусом стане запобігання утворенню зубного нальоту.

Печериці

Насправді у печериць існує три різновиди, кожен з яких наділений однаковою поживною цінністю. Якщо вам набридли звичні печериці, то зверніть увагу на коричневі печериці (креміні), які містять неймовірно цінне джерело вітаміну D.

Такі гриби універсальні, їх можна додати буквально до будь-якої страви, будь то печеня, соус, суп, запіканка або салат. Вегетаріанський бургер з печерицями креміні – пікантний, яскраво виражений грибний смак та максимум користі для здоров’я.

Гливи

Дослідження довели, що гливи — багате джерело білка, мінералів, вітамінів та клітковини. Антиоксиданти, які містяться в грибах, здатні захищати клітини організму від ушкоджень, що спричиняють хронічні захворювання, а також зміцнюють імунну систему. Ще одна перевага цих грибів – вони низькокалорійні, у них немає жиру, глютена та холестерину, а натрій присутній у мінімальній кількості. Гливи гарні як у сушеному, так і у свіжому вигляді. Паста з цими грибами, пармезаном та вершками — гарний варіант чітмілу навіть для тих, хто строго стежить за калоріями.

Білі гриби

Їх ще називають боровиками – такі гриби майже не містять холестерин, трансжири та насичені жири. Натомість у білих грибах у надлишку є антиоксиданти, що підвищують імунітет, а також білок для здоров’я м’язів.

У боровиків ніжний смак, схожий на лісовий горіх. Завдяки цьому вони часто використовуються в кулінарії, і вам явно не доведеться довго ламати голову над тим, як вписати ці гриби в меню.

Лисички звичайні

Лисички – чудове джерело заліза, мідь, марганцю, фосфору, цинку, вітаміну D і вітамінів групи B. Низький вміст вуглеводів і мінімум калорій – ще одні бонуси на користь вибору цих грибів. Гостроватий смак і приємний запах, схожий на фруктовий – лисички унікальні і з точки зору гастронома.

попередня статтяКабачок і трохи фаршу: ці котлети з’їдають гарячими
наступна статтяЯк приготувати огірково-часниковий соус, який смачніший за майонез
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я