Чому не можна видаляти нижнє листя у капусти

0
Чому не можна видаляти нижнє листя у капусти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Капуста – важливий овоч на грядках кожного городника, але недосвідчені дачники можуть припускатися помилок при вирощуванні капусти.

Існує думка, що видалення листя у капусти сприяє кращому надходженню поживних речовин до голівки овочів і збільшує його розміри, а також позбавляє шкідників.

Однак цей процес лише шкодить урожаю.

Справа в тому, що саме прикоренева рослинність не дає кущу перегрітися в спеку або замерзнути в холодну погоду.

Не варто обривати листя в тому випадку, якщо овоч ще в активній фазі росту.

Справа в тому, що після видалення листя вони починають знову рости, а значить, що плід витрачатиме на це енергію замість того, щоб пустити її на дозрівання.

Досвідчені городники дотримуються думки, що нижнє капустяне листя можна видаляти, але тільки після того, як воно виконає всі свої функції, почне жовтіти і в’янути. Також це потрібно зробити в тому випадку, якщо на нижньому листі були знайдені сліди шкідників або хвороб.

попередня статтяПіца з фаршу замість котлет: виходить дуже ніжно та соковито
наступна статтяКислий і незрілий виноград можна швидко зробити солодким
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я