Три незвичні способи використання крохмалю у побуті

0
Крохмаль на ложці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Крохмаль є на кухні кожної господині. Переважно він використовується у кулінарії. Ним загущують соуси та підливи, додають до десертів, борошняних виробів. Але цим не обмежується сфери використання. Крохмаль відмінно виконує безліч побутових задач. Розповімо про декілька з них детальніше.

Боротьбі із плямами

Неприємність та халепа, коли на одязі лишається підпалина від праски. Намочіть це місце водою, притрусіть крохмалем, дайте йому підсохнути та почистіть щіткою.

Жирні плями з різних поверхонь також допоможе видалити крохмаль. Візьміть його трохи на зволожену серветку та протріть забруднене місце. Потім промийте чистою водою та серветкою.

Сяючі вікна

Якщо ви хочете, щоб вікна сяяли чистотою, приготуйте розчин для чищення. Для нього візьміть 2 л теплої води, 1 ст.л. крохмалю, 3 ст.л. оцту та трохи нашатирного спирту. Все добре розмішайте, нанесіть на вікна та відполіруйте поверхню.

Чистимо домашнього улюбленця

Ваш песик має брудну шерсть, а дома закінчився шампунь? Не переживайте, адже крохмаль прийде вам на допомогу. Дрібками крохмаль втирають в шерсть собаки, а потім добре вичісують гребінцем. Виходить натуральний сухий шампунь.

Чистимо дитячі іграшки

В пакет потрібно насипати декілька столових ложок крохмалю. Добре потрусіть, щоб речовина розподілилась по всій поверхні іграшки. Залиште на декілька годин. Після цього іграшку витрушують, пилососять та віддають назад дітям. Такий спосіб допомагає видалити велику кількість пилу, який збирається в м’яких іграшках.

Три незвичайних способи використання крохмалю, які полегшують побутові питання. Хто б міг подумати, що ним можна одночасно почистити вікна, домашнього улюбленця та дитячі іграшки. Крохмаль — універсальний засіб для чищення.

попередня статтяСолимо лисички на зиму для салатів, гарнірів та перших страв
наступна статтяВи ще не готували печиво так легко: всього 15 хвилин вашого часу
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я