Як відновити ґрунт після кількарічного вирощування картоплі

0
Поле з картоплею
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Городники кожен рік чередують ділянки для вирощування овочевих культур та ягід. Це дає змогу раціонально використовувати поживні речовини з ґрунту, отримуючи стабільні врожаї. З часом земля потребує перепочинку для відновлення родючої сили. Картоплю рекомендують не саджати в одному й тому ж місці більше 3 років. А використану ділянку можна буде поновити одним із далі запропонованих способів.

Сидерати

Це один з найрозповсюдженіших способів для відновлення родючості ґрунту. Як тільки восени буде викопана картопля, їх можна засівати. До цієї категорії рослин входять наступні:

  • баштанні культури;
  • бобові культури;
  • кабачки та огірки;
  • часник та цибуля;
  • капуста та буряк;
  • редька та селера;
  • гірчиця.

Добрива

Для відновлення ґрунту використовують органіку. Це можуть бути і хімічні добрива, але свою ефективність довели такі: послід, перегній, звичайний компост. Рекомендується на 1 квадратний метр використовувати відро добрива.

Біологічно активні препарати

Це спеціальні готові засоби, які можна придбати в магазинах, де все продають для городництва. В них є необхідна кількість корисних мікроорганізмів та мікроелементів. Окрім того, вони допомагають знезаразити ґрунт від хвороб та шкідників. після обробки землю потрібно перекопати.

попередня статтяЯк з масла та муки швидко зробити крихти для випічки
наступна статтяЧемберленський зимовий соус для картоплі, салатів, супів та м’яса
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я