Яким рослинам підходить попіл, як добриво

0
Яким рослинам підходить попіл як добриво
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Попіл є улюбленою підгодівлею багатьох поколінь дачників, які застосовують її щороку і отримують дивовижні результати. Але варто мати на увазі, що він підходить не всім рослинам. Застосовувати це підживлення для всіх рослин не можна. Є культури, які добре відгукуються на попіл, а є ті, що його не люблять.

Подробиці

Підживлення з попелу підходить баштанним культурам, помідорам, капусті, буряку.

Але ще більше його любить картопля, яка потребує калію. Рослина не любить хлор, тому попіл є найкращим варіантом при виборі підживлення для цієї культури.

Є два варіанти внесення попелу. У першому випадку 1-3 склянки засипають у лунки або опудрюють бадилля.

Попіл не люблять рослини, яким подобається кислий ґрунт. До них відносяться журавлина, брусниця, лохина, а також декоративні чагарники – гортензія, рододендрон, вереск.

Не варто допускати намокання попелу, тому його тримають у сухому місці. Азотисті підживлення не вносять разом із попелом. Інтервал між їх використанням становить не менше місяця.

Попіл не вносять, якщо ділянку недавно було удобрено свіжим гноєм. Підживлення закладають на глибину 8-10 см. Попіл перемішують з ґрунтом, щоб на поверхні не утворювалась щільна кірка і не перешкоджала попаданню вологи.

попередня статтяЯк приготувати смачне шведське варення з шипшини
наступна статтяЯк приготувати «Галушки з секретом»: звична страва з новим смаком
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я