Який овоч потрібно їсти восени, щоб продовжити молодість

0
Який овоч потрібно їсти восени, щоб продовжити молодість
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вчені впевнені: при регулярному вживанні можна навіть розгладити зморшки!

Можливо, ви здивуєтеся, але це звичайний гарбуз. Саме його американські вчені після тривалих досліджень назвали найкориснішим із усіх овочів. У матеріалах, опублікованих на науковому порталі Science News, дослідники докладно довели свій вибір.

Вся справа в тому, що у гарбузі велика концентрація вітамінів А та Е, які допомагають зберігати еластичність та пружність шкіри. Саме їхній недолік в організмі призводить до появи ранніх зморшок. Нерівна шкіра, тьмяне волосся і ламкі ноги – ознака дефіциту вітаміну С. Як ви вже, напевно, здогадалися, у гарбузі його теж з надлишком. Також цей овоч є джерелом вітамінів D, РР, Т і К. Останній вважається дуже рідкісним і не міститься ні в яких інших овочах. При цьому заповнювати його запаси дуже важливо, оскільки вітамін К відповідає за згортання крові.

Крім іншого дослідники впевнені, що ті, хто їсть цей овоч регулярно, серйозно знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань та патологій сечостатевої системи. Мікроелементи та вітаміни, що містяться в ньому, нормалізують сон, покращують психоемоційний стан та знімають втому. Що робити, якщо ви не любите гарбуз? Зрозуміти, що швидше за все ви просто не вмієте її готувати, і знайти свій ідеальний рецепт.

попередня статтяОсінній гарбузовий пиріг-пудинг
наступна статтяКвашена капуста по-фінськи: з часником та перцем
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я