Для чого кладуть цукор у вазу с квітами

0
Ваза з квітами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо спитати першу зустрічну людину, для чого кладуть цукор у вазу з квітами, можна почути відповідь: «Щоб довше стояли». І це буде правильна відповідь. Квіти потребують догляду. Без цього вони швидко зав’януть. Недостатньо просто доливати воду.

Не тільки воду пити

Квіти хочуть не тільки мати воду, але вони продовжують потребувати поживні речовини. Якщо забезпечити правильний догляд, подарований букет простоїть набагато довше, ніж очікувалось.

З цієї точки зору у вазу додають активоване вугілля, калія перманганат (марганцовка), нашатирний спирт — вони виконують роль антисептика, запобігаючи розможенню мікробів. Окрім цих засобів, можна ще використати звичайний цукор. Знадобиться всього 1 столова ложка, на маленьку вазу — двох чайних.

Доповнити цукор можна гелем для миття посуди. Звучить, можливо, дивно, але всього дві краплі засобу запобігають зараженню води мікробами.

Навіть дуже витривалі квіти не зможуть простояти довше 5 днів, якщо їх не забезпечити догляд. Квітоводи кажуть, що найкраще рослини стоять у глиняних непрозорих ємностях. Скляні вази безумовно гарні, але квіти в’януть в них швидше.

попередня статтяЯк приготувати на вечерю овочевий плов
наступна статтяДва інгредієнти для маринаду, які врятують навіть невдалу рибу
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я