Перше видання книги про “Гаррі Поттера” було продано за рекордні 471 000 доларів

0
Гаррі Поттер і філософський камінь перше видання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перше видання книги «Гаррі Поттер і філософський камінь» у твердій обкладинці – першої із серії книг про юного чарівника, написаної Дж. К. Роулінг, – було продано під час аукціону за рекордно високу ціну.

Подробиці

Книга, вперше опублікована в 1997 році і була продана на аукціоні в четвер за 471 000 доларів – це найвища ціна, яку коли-небудь було сплачено за будь-яку книгу про Гаррі Поттера, повідомляє Heritage Auctions з Техасу в прес-релізі:

«Це не тільки найдорожча книга про Гаррі Поттера, коли-небудь продана; це також найдорожчий комерційно опублікований художній твір 20-го століття, коли-небудь проданий», – сказав виконавчий віце-президент Heritage Auctions Джо Маддалена.

Після того, як твір Роулінг був відхилений дюжиною видавців, Bloomsbury надрукував лише 500 примірників «Філософського каменю» у твердій палітурці, більшість із яких були призначені для публічних бібліотек.

Кілька примірників, раніше вже з’являлися на аукціоні. Так, в 2021 році два примірника вже були продані за понад 138 000 доларів США.

У прямому ефірі ставки на перше видання першого роману серії розпочалися з 75 000 доларів США. Послідував тривалий раунд гарячих торгів, який підвищував ціну.

«Коли була оголошена остаточна ціна продажу, аукціонний зал вибухнув оплесками».

Від роману до фільму

«Гаррі Поттер і філософський камінь» ожив на великому екрані два десятиліття тому і це продемонструвало силу поєднання літератури та кіно.

«Ці книги почали сприймати всерйоз за результати знятих по їх мотивам фільмів», – сказала Маддалена.

Книга була продана в рамках сесії «Перші в кіно» аукціону Heritage Auctions, що відбувався в четвер вранці. Він включав 69 перших видань, адаптованих для “великих і малих екранів”.

Цей роман про Гаррі Поттера був не єдиною книгою, яка продалася за рекордну сумму. Трилогія Толкіна — «Братство персня», «Дві вежі» і «Повернення короля», опубліковані між 1954 і 1955 роками — також побили свій попередній рекорд аукціону їх було продано в четвер за 103 125 доларів.

попередня статтяБіля “Полюса холоду” зафіксували “торф’яну пожежу”
наступна статтяКолишня дружина Джеффа Безоса стала “найвпливовішою жінкою” 2021 року
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я