Що посадити на грядці після цибулі

0
Цибуля на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Основне правило для городників: не садити одну культуру в одне місце двічі підряд. При ігноруванні буде знижуватись врожайність. Кожна рослина «витягує» з ґрунту потрібну їй кількість поживних речовин, тому очікувати врожайності від тої ж ділянки на наступний рік немає сенсу. Городні культури, які висаджують після цибулі мають менші поживні потреби, але залишкова кількість мікроелементів цілком достатня для їх розвитку та росту.

Чому цибулю не садять двічі на одну грядку

Цибулеві культури самі по собі знезаражують ґрунт від бактерій та шкідників. Але є цибулева муха, яка наражає на небезпеку врожай з грядки. Вона стійко переносить зиму та холоди, тому появі цибулі в тому ж місці вона дуже зрадіє.

Чергування посіву городніх культур проводять кожен сезон. Якщо є потреба у скороченні часу на відновлення ґрунту, тоді рекомендується після збору врожаю засівати рослини-сідерати. Роблять це ранньою весною або восени. Таким чином, перерву між повторними посадками можна скоротити на рік часу, бо для цибулі оптимальний проміжок — 3 роки.

Що можна висаджувати

Після збору врожаю у ґрунті мало азоту та калію. Патогенна мікрофлора майже відсутня, завдяки фітонцидним властивостям цибулі. В переліку рослин, які можна садити на такій грядці, є наступні:

  • гарбузові культури (кабачки, огірки, патисони, гарбузи);
  • пасльонові культури (перці, баклажани, помідори, картопля);
  • бобові культури;
  • капуста;
  • морква;
  • полуниця;
  • буряк.

При правильному чергування городніх культур на грядці можна очікувати гарний врожай від послідовників. Зверніть увагу, що не рекомендується після цибулі садити часник, шпинат, кріп та цибулеві квіти (нарциси, тюльпани, лілії).

попередня статтяЧому маринад стає каламутним: три помилки
наступна статтяЯкщо вам не подобаються «резинові» котлети, тоді не робіть цих помилок
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я