Як побороти шкідників на городі за допомогою гірчиці

0
Гірчиця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Равлики, слимаки, гусінь, тля, цибулева та моркв’яна мухи — найвідоміші вороги городніх рослин. Проти них потрібно мати дієві засоби боротьби. В магазинах хімічні препарати є у великій кількості, але є більш екологічний спосіб вирішення проблеми — гірчиця. Вона не накопичується у ґрунті та рослині, тому є безпечною для застосування.

Скільки тримається захист

Водні розчини або настої втрачають властивості при опадах. Доводиться наново обробляти рослини. При сухій погоді зроблені препарати тримаються до тижня часу. Розчини на основі гірчиці використовують рано вранці, ввечері або коли стоїть хмарна погода. Відповідно до правил опрацювання, денні обприскування при сонці можуть стати причиною опіків.

Як готувати інсектициди

Все залежить від того, проти яких шкідників ви плануєте проводити боротьбу:

  • Гусінь та тля. Потрібно розчинити 100 г гірчичного порошку у 10 л води. Розчин настоюють протягом 2 діб. Для обприскування розводять у пропорції — 1:1.
  • Слимаки, равлики. У 1 л води розчиняють 15 г гірчичного порошку з 2 ст. л. нашатирного спирту. Використовують для обприскування.
  • Цибулева та моркв’яна мухи. Для боротьби із цими шкідниками порошок використовують у сухому вигляді. Деревинний попіл змішують з перетертим насінням гірчиці. Пропорція —3:1. Засіб підсипають під корінь при висадці рослин.
  • Бурякова блішка. Потрібно розчинити 100 г порошку гірчиці у 10 л води та настояти протягом 2 годин. Цим розчином можна поливати тільки молоді рослини.

Якщо у вас окрім порошку гірчиці ще є і її насіння, тоді можна його посіяти. Це відмінний засіб проти безправного росту бур’янів. Таким чином можна захистити від трави томати, картоплю, полуницю.

попередня статтяЩо треба зробити, щоб випічка не ставала черствою
наступна статтяСмачний солодкий десерт: печені яблука, але без сиру
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я