Для чого квіти поливають кислим молоком

0
Кисле молоко
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кисле молоко — відмінний продукт для городу. Хтось використовує його на оладки, а городники ним підливають квіти та інші свої рослини. Для них це природній фунгіцидний засіб, який допомагає боротись із ураженням фітофторозом чи борошнистою росою, іржою, паршею. Городникам добре відомо, наскільки важко вилікувати ці хвороби, тому у боротьбі всі засоби будуть добрі.

Як приготувати суміш із кислого молока

На 1 л молока потрібно взяти 9 л чистої води. Зверніть увагу на температурні вимоги до компонентів — вони мають бути кімнатної температури. До суміші додають 100 г цукру. Засіб настоюють протягом 30 хв. Цією сумішшю поливають компост на городі та притрушують землею. Це допомагає краще працювати молочнокислим бактеріям над створенням екологічного добрива для городу.

Для підживлення рослин готують суміш лише з кислого молока та простої води у співвідношення 1 до 10. Поливають землю в радіусі 50 см навколо квітів та інших рослин, після чого рясно ще раз поливають водою.

Для боротьби із фітофторозом до суміші кислого молока і води додають ще декілька крапель йоду.

Як використовувати

Суміш із кислого молока можна використовувати для поливу та обприскування. Враховуючи липкість рідини, рослини отримують тонкий шар захисної плівки від шкідників та бактерій. Зверніть увагу, що для профілактичної обробки від захворювань розчин роблять у співвідношенні 1 до 3. На 1 л кислого молока беруть 3 л води. Обприскувати рослини можна рано вранці. Обробку проводять 2-3 рази на місяць.

Якщо підкормка з кислого молока призначена для поливу, тоді спочатку зробіть ґрунт рихлішим. Це допоможе корисним речовинам потрапити до кореневої системи рослин, а не лишитись на поверхні.

Кисле молоко люблять не тільки декоративні квіти, але і городні культури. Наприклад, помідори, огірки, плодові дерева. Тому запасайтесь кислим молоком — на городі буде багато роботи.

попередня статтяЯку вибрати сіль для соління огірків, щоб вони вийшли хрумкі
наступна статтяЯк приготувати ідеальне тісто для пельменів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я