Як допомогти помідорам швидко достигнути у квартирі

0
Зелені помідори
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У вас є зелені помідори, які довелось зняти з кущів. Звичайно, кожному городнику хотілося б дочекатись повноцінної стиглості, але погодні умови не завжди дозволяють це зробити. Мова йде про технічну стиглість. Тепер ваша задача – допомогти їм стати червоними у квартирних умовах.

Як це зробити

Крайній термін збору врожаю, коли нічна температура повітря опускається до стабільних +10 °C. Якщо помідори продовжать висіти на кущах при холодній та вологій погоді, великий ризик зараження фітофторою. Отже, у вас є ціла партія зелених помідорів. Що з ними робити?

Збирайте помідори в певну ємність (коробки або ящики). Томати добре дозрівають і у темноті, і на світлі. Головна умова – має бути циркулююче повітря. У ящики з помідорами потрібно покласти зрілий плід. Це може бути яблуко або банан, картопля, вже червоні помідори. Це роблять для взаємодії між стиглими та ще зеленими плодами. Перші виділяють етилен, який сприяє швидшому дозріванню других.

Якщо в приміщенні температура буде біля +26–28 °C, овочі швидше досягнуть стиглості. При бажанні відтермінувати цей процес, щоб довше мати свіжі овочі, їх треба переставити в холодніше приміщення, де не більше +10-15 °C.

Головна умова для дозрівання томатів – увага та приміщення з доброю вентиляцією повітря. В процесі потрібно регулярно оглядати овочі. Якщо з’явились гнилі, їх забирають.

попередня статтяГарячий чи холодний спосіб: як краще закривати варення
наступна статтяЧому кімнатні рослини з магазину гинуть удома
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я